FinansWatch

Tredjeparters finansiering af søgsmål kan gøre ledelsers ansvarsforsikringer dyrere

Procesfinansiering er på fremmarch, og det spiller ind, når forsikringsselskaber risikovurderer virksomheders eksponering, fortæller forsikringspartner.

Tidligere Danske Bank-topchef Thomas F. Borgen er i forbindelse med bankens hvidvasksag blevet sagsøgt, hvor litigation funders har været med til at finansiere søgsmålet | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Litigation funding, altså når investorer hjælper med at finansiere søgsmål for at score en del af en eventuel erstatning, bliver stadig mere udbredt, og det er ikke gået forsikringsbranchens næse forbi. For når forsikringsselskaberne sælger en ledelsesansvarsforsikring, skal det indregnes i prisen, at der er en øget risiko for søgsmål mod ledelsen. Det skriver Finans.

"Når vi risikovurderer en ledelsesansvarsforsikring, så ser vi på risici for erstatningskrav fra aktionærer, investorer, kreditorer, kunder, samarbejdspartnere samt eventuelle påbud fra myndigheder. I de tilfælde hvor virksomheden har aktiviteter i lande, hvor muligheden for honorering af advokater er anderledes end i Norden, så får risikoen for litigation funding større betydning i risikovurderingen," siger Klaus Stubkjær Andersen, partner i Risk Point, der er rådgiver og forsikringsmægler for virksomheder, til Finans.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs