FinansWatch

Ejer af konkursramt forsikringsselskab afleverer regnskab ramt af milliontab

Investeringsvirksomheden Acushnet Investment leverer et resultat på -29 mio. kr. for 2020. Selskabet eneste aktiv er et ejerskab af Gefion Finans, der tidligere hed Gefion Insurance.

Forsikringsselskabet Gefion fik frataget sin ret tilladelse til at drive forsikringsvirksomhed i sommeren 2020. | Foto: Screenshot

Et minus på 29 mio. kr. lyder årsresultatet på for selskabet Acushnet Investment, der har advokat Troels Askerud som ejer.

Eneste aktiv i selskabets beholdning er et ejerskab af Gefion Finans, der dækker over det tidligere Gefion Insurance. Den 7. juni erklærede Sø og Handelsretten Gefion Finans for konkurs.

Af regnskabet fremgår det, at fremtiden også er usikker for Acushnet Investment.

"Realisationen af selskabets aktiebeholdning er af væsentlig betydning for selskabets fortsatte drift eftersom, selskabet ikke har andre aktiver end aktiebeholdningen, og dermed ikke har den fornødne likviditet til at imødekomme forpligtelser i takt med at disse forfalder," står der i regnskabet.

Ifølge CVR ejer Acushnet Investment mellem 10 og 14,99 pct. af Gefion Finans. Derudover ejer Elaphus Investment, der ifølge CVR har Antoine Roland Spilmann med adresse i Schweiz som reel ejer, en andel på mellem 33,33 og 49,99 pct.

Den sidste ejerandel tilfalder Gefion Kapital, der også er under frivillig likvidation. Op til 90 pct. af Gefion Kapital er ejet af selskabet Emporium 1, der også er ejet af Troels Askerud.

Regnskabet for Emporium 1 er endnu ikke landet i CVR-registret, men selskabet afleverede et regnskab med en negativ bundlinje på knap 12 mio. kr. i 2019.

Finanstilsynet inddrog d. 24. juni 2020 Gefions Insurance tilladelse til at drive forsikringsvirksomhed.

Sidste søm i kisten: Forsikringsselskab er nu erklæret konkurs

Garantifond forventer erstatningssag mod tidligere ledelse i ny forsikringskonkurs 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs