FinansWatch

Garantifond må fordoble kassekredit i milliardklassen efter nyt underskud

Selvom erstatningsomkostningerne ikke var i nærheden af det forrige års, bød 2020 på et nyt underskud for Garantifonden for Skadeforsikringsselskaber. Næste uge lander nye udgiftsposter i fonden, og derfor forventer direktør Torben Garne heller ikke break-even i 2021.

Torben Garne, direktør i Garantifonden for Skadeforiskringsselskaber, forventer, at 2021 kommer til at give et nyt underskud til fonden | Foto: PR/Forsikring & Pension

2020 blev endnu et år, hvor pengene strømmede ud af kassen i Garantifonden for Skadeforsikringsselskaber.

For selvom erstatningsudgifterne til kunder i krakkede forsikringsselskaber ikke ligesom i 2019 rundede 1 mia. kr., dækker indtægterne i form af en afgift på 40 kr. per forbrugerforsikringspolice stadig ikke udgifterne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs