FinansWatch

Alm. Brand-direktør er tilfreds med købsprisen på Codan

Prisskiltet på 12,6 mia. kr., som Alm. Brand har betalt, betegner flere analytikere imidlertid som værende i "den høje ende".

Foto: PR/Alm. Brand

Alm. Brand annoncerede i går opkøbet af Codan, hvilket gør koncernen til landets næststørste forsikringsselskab, og prisen, selskabet skal betale for i den forbindelse, lyder på 12,6 mia. kr.

Og den pris er tilfredsstillende, siger topchef i Alm. Brand, Rasmus Werner Nielsen, til Finans.

"Det er en fornuftig pris. Købet af Codan er strategisk, og det giver en række stordriftsfordele, og vi kan reducere omkostningsniveauet. Derudover får vi muskler til at videreudvikle det digitale univers, hvor vi i Alm. Brand allerede har et stærkt selvbetjeningsunivers, mens Codan har gode erfaringer med digitalt salg. Vi kommer til at tage det bedste fra begge verdener," siger han.

Investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen kalder prisen "i den høje ende". En vurdering, som Jyske Banks analytiker Anders Vollesen er på linje med.

"Det er måske til den lidt høje side i forhold til forventningerne," sagde han til FinansWatch fredag.

Alm. Brand-direktør: Opkøb giver stærkt distributionsnetværk 

Topdanmark-topchef efter Alm. Brand-overhaling: Vi har en konkurrencedygtig størrelse 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs