FinansWatch

Mindst 11 forsikrings- og pensionsselskaber har kurs mod en politianmeldelse fra Finanstilsynet

Ni selskaber har over for Forsikring & Pension bekræftet, at de er blevet kontaktet af Finanstilsynet, som varmer op til politianmeldelser af selskaberne. Baggrunden er manglende ligebehandling af gravide kunder.

Foto: Lars Krabbe/IND

(Opdateret 12:47: Forsikring og Pension har meddelt til FinansWatch, at også Alm. Brand er på listen over selskaber, der er blevet varslet af Finanstilsynet.)

(Opdateret 13.55: Forsikring og Pension meddeler til FinansWatch, at  LB Forsikring også er på listen over de selskaber, Finanstilsynet har varslet.)

11 forsikrings- og pensionsselskaber har fået at vide af Finanstilsynet, at tilsynet er på vej med en politianmeldelse. Det oplyser Forsikring & Pension til FinansWatch.

Det drejer sig om AP Pension, Codan, Danica Pension, GF Forsikring, Gjensidige, IF, PFA, Topdanmark, Alm. Brand, LB Forsikring og Tryg.

Forsikring & Pension understreger, at der ikke nødvendigvis er tale om en fuldstændig liste over selskaber, der er blevet kontaktet af Finanstilsynet med varsling af en politianmeldelse. Men ovenstående ni selskaber har bekræftet, at de er blevet kontaktet.

Baggrunden for Finanstilsynets varslede anmeldelser er manglende ligebehandling af gravide kunder. DR kunne i efteråret fortælle, at en række kunder var blevet diskrimineret og nægtet den behandling, som de ellers havde krav på.

I en pressemeddelelse tidligere fredag understregede Forsikring & Pension, at de berørte selskaber er i gang med at rette op på fejlen og med at udbetale kompensation til de berørte kunder.

"Vi hører fra samtlige af de berørte selskaber, at de har sat gang i et grundigt oprydningsarbejde, hvor kunder, der ikke havde modtaget den behandling, de havde krav på, bliver kompenseret, og selskabernes vilkår bliver rettet til," udtaler Kent Damsgaard, adm. direktør for Forsikring & Pension, tidligere fredag.

Finanstilsynet har sendt en såkaldt høringsskrivelse til de berørte selskaber, og tilsynet agter at indgive en politianmeldelse.

Finanstilsynet vil politianmelde flere forsikrings- og pensionsselskaber 

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs