FinansWatch

Forsikring & Pension lægger i kakkelovnen til livtag med nye solvensregler

Et udspil fra europæisk tilsynsmyndighed om nye solvensregler møder modstand fra bl.a. Forsikring & Pension. Brancheorganisationen skal torsdag tale sin sag over for Folketingets Europaudvalg.

Eiopa, som er en forkortelse European Insurance and Occupational Pensions Authority, har hjemme i Frankfurt i Tyskland. | Foto: PR/EIOPA

EU varmer op til at opdatere de solvensregler for forsikrings- og pensionsselskaber, som blev sat i søen i 2016. Og når arbejdet er færdigt, så håber den danske brancheorganisation Forsikring & Pension, at resultatet lander et andet sted, end den europæiske tilsynsmyndighed Eiopa lægger op til.

Forhistorien er, at de såkaldte solvens II-regler trådte i kraft i 2016. Reglerne skulle revideres efter fire år, og i midten af december 2020 kom Eiopa så med sit bud på, hvordan reglerne skal se ud fremover. Ifølge Eiopa vil myndighedens oplæg ikke betyde et større likviditetsbehov for forsikrings- og pensionsselskaberne – en udlægning af Eiopas oplæg, som Forsikring & Pension ikke deler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs