FinansWatch

Nye regnskabsregler kan give forebyggelse et løft i forsikringsselskaber

I årsrapporterne for 2020 bliver udgifter til forebyggelse klassificeret på en ny måde, og det vil give selskaberne en mulighed for at øge indsatsen på området.

Anne Mette Toftegaard er adm. direktør i LB Forsikring. | Foto: PR/LB Forsikring

Udgifter til forebyggelse vil snart blive flyttet fra posten administrationsomkostninger til bruttoerstatningsomkostningerne hos de danske forsikringsselskaber. Det skriver Børsen Pro.

De nye regler træder i kraft, så de kommer til at gælde for årsrapporterne for 2020, fremgår det hos mediet, og det kan betyde et stort løft i investeringerne i forebyggelse.

"Hele vores forretningsmodel ændrer sig. Vi går fra at være et skadesselskab til at være et forhindringsselskab," siger Anne Mette Toftegaard, der er adm. direktør i LB Forsikring, til Børsen Pro.

Hun mener, at selskaber, der går forrest i forebyggelsesindsatsen, efter de gamle regler ville komme til at se ud, som om de var dårligt drevet, fordi administrationsomkostningerne ville være højere end i andre selskaber.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs