FinansWatch

Forsikringsselskab vil øge trafiksikkerhed med økonomsk nudging

Med appen Bilist+ vil LB Forsikring give sine kunder større indsigt i deres kørsel. Samtidig kan brugeren samle point sammen ved sikker kørsel, der kan reduceres 1-til-1 i brugerens selvrisiko.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Forsikringsselskabet LB Forsikring lancerer i dag, tirsdag, en ny app, der skal give selskabets medlemmer større indsigt i deres kørsel.

Det skriver LB Forsikring i en pressemeddelelse.

Appen identificerer via algoritmer forskellige situationer under kørsen, hvor der kan opstå fare. Det kan være hårde opbremsninger og mobilbrug under kørsel. Med appen får brugeren mulighed for at samle point sammen. Antallet af point udmønter sig i en månedlig score, der kan koverteres 1-til-1 i reduktion i selvrisikoen, lyder det i pressemeddelelsen.

Der kan maksimalt samle op til 1500 point, som giver en reduktion i selvrisikoen på 1500 kr.

"Ved at give vores medlemmer indsigt i deres kørsel og en økonomisk nudging håber vi på, at få flere til at tænke over, hvordan de kører og måske ændre lidt i deres adfærd i trafikken," udtaler Mikkel Frost Kopenhagen, direktør for strategi og innovation i LB Forsikring, i pressemeddelelsen.

Selskabets app skal i de første ni måneder køre i en pilotfase. Selskabet håber at få 5000 medlemmer til at teste appen i perioden, lyder det.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere