FinansWatch

Selskaber må vente på erstatning efter anke fra forsikringsselskaber

Tusindvis af selskaber må nu vente endnu længere på erstatning, efter at forsikringsselskaber nu gør klar til en ankesag i den britiske højesteret.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Udsigten til coronaerstatning til selskaber i Storbritannien forlænges, efter at forsikringsselskaber ikke er nået til enighed med myndighederne om en aftale, der skulle undgå en anke til højesteret.

Det skriver The Telegraph.

Tusindvis af selskaber må nu vente endnu længere på erstatning, efter at forsikringsselskaber nu gør klar til en ankesag i den britiske højesteret.

Syv forsikringsselskaber ventes at anmode den britiske landsret om tilladelse til at anke dele af rettens dom, om hvorvidt selskabernes politikker omkring forretningsforstyrrelser er blevet udløst af coronapandemien.

I september dømte landsretten i en testsag i forbindelse med 21 forsikringstilfælde, hvorvidt der skulle udbetales.

Også den britiske vagthund Financial Conduct Authority (FCA), der startede sagen i landsretten, ønsker at anke dele af rettens dom.

Vagthunden ønsker at springe appeldomstolen over og i stedet fremføre sagen for den britiske højesteret, da det ifølge FCA er "den hurtigste vej at få lovmæssig klarhed så hurtigt som muligt for alle parter i det tilfælde, at det ikke er muligt at løse de udestående problemer i de kommende uger", skriver The Telegraph.

En appelsag kan tage frem til årets udgang og dermed forlænge usikkerheden for de mere end 370.000 selskaber, der vil blive påvirket af udfaldet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere