FinansWatch

Forsikringsbranchen i støtteaktion for rejseselskaber: Lav regional opdeling i rejsevejledningen til Spanien

Forsikringsbranchen er lige så frustreret som rejsebranchen over den nye danske rejsevejledning til Spanien. Der mangler politisk vilje til at lave en regional model, som man gjorde med Sverige, mener Forsikring & Pension. Og nu tikker uret frem mod efterårsferien og dermed den begyndende højsæson på De Canariske Øer.

Badestrand på Tenerife ffor to uger siden. Foto: Desiree Martin/AFP/Ritzau Scanpix

Efter at rejseselskaberne har klaget deres nød over at måtte aflyse rejser til regioner i Spanien med lave corona-smittetal, bakker forsikringsbranchen nu op og kommer med et opråb til politikerne:

"Vi tror godt, at man kunne implementere en model med regional opdeling af Spanien, hvis der var politisk vilje til det," siger vicedirektør Thomas Brenøe fra forsikringsbranchens interesseorganisation, Forsikring & Pension.

Ligesom i rejseselskaberne er hans medlemmer, forsikringsselskaberne, dybt frustrerede over i øjeblikket at sidde og refundere rejseforsikringspenge til danske kunder, der må afløse rejser til regioner i Spanien, som faktisk ikke har smittetal over den fastsatte grænse.

"Selskaberne ville hellere bruge tid og ressourcer på at hjælpe og assistere end på at refundere penge på rejser, der går til regioner uden høje smittetal," siger vicedirektøren.

I sidste uge ændrede Udenrigsministeriet sin rejsevejledning, så hele Spanien blev farvet orange. Dermed frarådes danskerne rejser til hele Spanien, selv om populære regioner som Mallorca og de omkringliggende øer og ikke mindst det store rejsemål De Canariske Øer ligger lavt på smitteskalaen.

"Det kunne jo lade sig gøre med Sverige, og så er det superærgerligt, at der ikke kom en model på plads for Spanien," lyder det fra Thomas Brenøe.

Han peger på, at det fremadrettet også kunne komme på tale andre rejsemål som f.eks. USA.

"Men lige nu er de mest nervøse for efterårsferien," påpeger Thomas Brenøe.

For både rejsebranche og forsikringsselskaber er bekymringen nemlig, at der ikke når at komme en regional ordning på plads for Spanien før efterårsferien. På den årstid begynder De Canariske Øer at være det helt store rejsemål for nordeuropæere, mens det lige nu i sommervarmen er begrænset, hvor mange danskere der rejser ned til øerne ud for kysten af Vestafrika.

De Canariske Øer, der næsten udelukkende lever af turisme, udmærker sig i øjeblikket ved at have et smittetal nær nul.

Vicedirektøren har ikke oplysninger om det samlede antal aflyste rejser eller de samlede refusioner og erstatninger i forbindelse med, at rejser til Spanien nu frarådes.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere