FinansWatch

Amerikansk finanshus: Nordisk forsikringssektor hjælpes af modstandsdygtige økonomier

Også konservative investeringsporteføljer har hjulpet de nordiske forsikringsselskaber gennem coronakrisen, lyder det fra Citi.

Foto: Topdanmark/PR

Den nordiske skadesforsikringssektor har indtil videre været i stand til at undgå volumenpres takket være de nordiske økonomiers modstandsdygtighed og hurtige normalisering efter covid-19-nedlukningerne.

Det skriver finanshuset Citigroup ifølge Bloomberg News.

Finanshuset har løftet sin anbefaling af aktierne i den finske forsikringsgigant Sampo, der ejer en stor del af både Nordea og Topdanmark, til ”køb” fra ”neutral”.

"Generelt konservative investeringsporteføljer hos Sampo, Gjensidige, Topdanmark, Tryg og RSA/Codan har også hjulpet forsikringsselskaberne til at holde sig oppe under covid-19-krisen, der primært har ramt aktivsiden af balancen," skriver Citigroup.

De nordiske forsikringsselskaber vurderes at have en begrænset eksponering mod de sektorer, der er hårdest ramt af covid-19-krisen.

Sampo aftalte i sidste uge at købe det britiske skadesforsikringsselskab Hastings Group for 1,6 mia. pund, og dette opkøb rejser spørgsmål hos Citigroup, der dog vurderer, at det vil skabe udbyttestabilitet.

Sampo-aktien ligger med en stigning på 2,1 pct. i 30,95 euro.

Coronakrisen påvirker Topdanmark negativt med knap en halv mia. kr.

Tryg-direktør ser tilbage på helt vanvittigt halvår: Jeg er superstolt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere