FinansWatch

Her er de prisvindende forsikringsselskaber til Årets Finansvirksomhed

Årets Finansvirksomhed: Tre forsikringsselskaber vinder priser til Årets Finansvirksomhed. Sammen med konsulent- og revisionsselskabet EY kårer FinansWatch vinderne fordelt på aktionærejede og kundeejede selskaber. Vinderen i den særlige vækst-kategori har fordoblet præmieindtægter på fem år.

Jørgen Ladekjær, direktør i Vestjylland Forsikring, som vinder prisen for årets forsikringsselskab blandt de kundeejede selskaber | Foto: Vestjysk Forsikring/PR

De store aktionærejede forsikringsselskaber er generelt lidt mere effektive på den klassiske forsikringsdrift målt på combined ratio, et afgørende nøgletal der sætter omkostninger og udbetalinger i forhold til præmieindtægterne.

Vinderne i Årets Finansvirksomhed afslører således en markant niveauforskel i netop combined ratios for henholdsvis de kundeeje og aktionærejede forsikringsselskaber.

Combined ratio er afgørende i EY's analyser, der lægger til grund for prisuddelingen. Også egenkapitalforrentningen og vækst spiller en rolle, når vinderne til Årets Finansvirksomhed kåres.

Årets forsikringsselskab – aktionærejede

Den overordnede pris er opdelt på aktionærejede og kundeejede selskaber. Prisen til de aktionærejede selskaber gives på baggrund af forsikringsselskabernes nøgletal for indtjening (egenkapitalforrentning), vækst i indtægter samt for deres combined ratio. Forsikringsselskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2019 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

Topdanmark vinder for fjerde år i træk prisen som årets forsikringsselskab blandt de aktionærejede selskaber. En af de afgørende faktorer for kåringen som årets forsikringsselskab er Topdanmarks combined ratio på 83,7 pct., der i 2019 er den bedste blandt de aktionærejede selskaber. Med en gennemsnitlig combined ratio over de seneste fem år på 84,2 pct. ligger Topdanmark også i toppen blandt de aktionærejede selskaber.

Selskabet har herudover i 2019 leveret den højeste egenkapitalforrentning blandt de aktionærejede selskaber samt den højeste egenkapitalforrentning i gennemsnit i perioden 2015 til 2019. Årets nettoindtjening er skabt på baggrund af en stigning i præmieindtægterne på 2,9 pct. i et konkurrencepræget og mættet marked. Væksten er blandt andet et udtryk for selskabets stærke fokus på salg og kundefastholdelse.

Årets forsikringsselskab – kundeejede

Prisen til de kundeejede selskaber gives på baggrund af forsikringsselskabernes nøgletal for vækst i indtægter samt for deres combined ratio. Forsikringsselskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2019 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

Vestjylland Forsikring vinder prisen for årets forsikringsselskab blandt de kundeejede selskaber. Selskabet har i 2019 formået at levere en combined ratio på 88,2 pct., hvilket er en af de laveste blandt de kundeejede selskaber. Når man ser på de seneste fem år, ligger Vestjylland Forsikrings gennemsnitlige combined ratio også blandt de bedste.

Vestjylland Forsikring ligger derudover i den pæne ende blandt de kundeejede selskaber, når man ser på væksten i bruttopræmieindtægter – både det seneste år og over en femårig periode.

Årets forsikringsselskab – vækst

Prisen gives på baggrund af forsikringsselskabernes vækst i indtægter. Selskaberne opnår point både for det seneste års vækst og for væksten over en længere årrække.

I vækstkategorien blandt forsikringsselskaber er det ETU Forsikring, der i år vinder prisen. ETU Forsikring har i 2019 øget bruttopræmieindtægterne med imponerende 39 pct. i forhold til året før og 101 pct. set over de sidste fem år.

Kåringen og undersøgelsen bag priserne er en del af rapporten Årets Finansvirksomhed, der udgives af FinansWatch i samarbejde med EY. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat.

Se et preview af rapporten her.

Vi har samlet alle artikler og en række videointerviews af nøglepersoner i finanssektoren i nedenstående artikel:

Årets Finansvirksomhed skydes i gang – læs alt om prisuddelingen her

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs