FinansWatch

Investeringsafkast sender årsresultatet i LB Forsikring op

LB Forsikring kommer gennem 2019 med et resultat, der er næsten 180 mio. kr. bedre end i 2018. Særligt investeringsafkastet trækker op.

Anne Mette Toftegaard, adm. direktør i LB Forsikring | Foto: PR/LB Forsikring

Fra et minus på 36,8 mio. kr. til et plus på 557,7 mio. kr. Det er den rejse som regnskabsposten investeringsafkast efter forrentning og kursregulering af forsikringsmæssige hensættelser har taget i LB Forsikring fra 2018 til 2019.

Selvom både udgifter til erstatninger og drift er steget, og skattebetalingen er mere end fordoblet i forhold til 2018, efterlader det LB Forsikring med forbedret bundlinje for året 2019. Årets resultat efter skat lander på 431,5 mio. kr. mod 249, 7 mio. kr. i 2018.

I forsikringsforretningen steg bruttopræmieindtægterne med 4,3 pct. i forhold til 2018 og udgør nu godt 3 mia. kr. Erstatningsudgifterne er dog også steget med godt 300 mio kr. til 2,3 mia. kr.

Før skat landede resultatet på 553,5 mio. kr. En forbedring på knap 250 mio. kr. i forhold til 2018. Det vigtige forsikringsnøgletal combined ratio lander på 96,3 pct. i 2019 mod 87,0 pct. i 2018.

Adm. direktør Anne Mette Toftegaard hæfter sig i en pressemeddelelse til regnskabet især ved, at LB Forsikring i 2019 rammer sin strategiske målsætning om en combined ratio på 95 i gennemsnit over fem år.

"Som medlemsejet selskab har vi ingen aktionærer, der skal have et udbytte. Vi har medlemmer, og vi er sat i verden med det klare sigte at hjælpe og understøtte vores medlemmer bedst muligt, når det uventede sker. Ikke at tjene penge til aktionærer. Derfor er vores finansielle mål også anderledes end mange andre i forsikringsbranchen. Vi har en særdeles robust økonomi, men generelt har vi et mål om at pengene skal tilbage til medlemmerne. Derfor har vi sat et mål om en combined ratio på 95 pct., og jeg er stolt af, at vi har nået det over de sidste fem år," udtaler Anne Mette Toftegaard i pressemeddelelsen.

Nyt it-system

Driftsomkostninger steg i 2019 og landede på 528 mio. kr., hvilket er næsten 110 mio. kr. højere end i 2018.  Årsagen skal især findes i implementeringen af et nyt forsikringskernesystem, der ikke er gået helt smertefrit.

"Implementeringen af det nye forsikringssystem har krævet en enorm indsats fra medarbejderne og stor tålmodighed fra medlemmerne i en periode, men det var en nødvendig implementering," skriver Anne Mette Toftegaard, der trods bøvlet både kan notere medlemsfremgang og en stigende medarbejdertilfredshed.

LB Forsikring har i dag knap 400.000 medlemmer og Anne Mette Toftegaard forventer, at der fortsat vil være en tilstøming af nye medlemme. I 2019 indgik LB Forsikring en samarbejdsaftale med landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, der giver kunder i PFA adgang til at blive medlem hos LB Forsikring.

Ny struktur i LB Forsikring skal give de enkelte ledere større mandat

Her er de mest velsmurte forsikringsselskaber i Danmark 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs