FinansWatch

Tilsyn giver forsikringsselskaber længere snor

Finanstilsynet følger europæisk tilsyns anbefalinger om øget fleksibilitet over for forsikringsselskaber i forhold til indberetninger som følge af coronakrisen.

Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

De danske forsikringsselskaber kan få lidt længere snor af de danske finansmyndigheder, når det gælder de indberetninger, som de normalt skal indsende.

I en meddelelse fra Finanstilsynet fremgår det, at den danske vagthund vil følge anbefalinger fra den europæiske forsikringstilsynsmyndighed EIOPA, der har taget initiativ til, at de nationale myndigheder kan udvise fleksibilitet over for forsikringsselskaberne på området.

"Formålet er at give selskaberne mulighed for at sikre fokus på at varetage nødvendige opgaver til gavn for forsikringstagerne i den nuværende situation. Forsikringsselskaberne kan på baggrund af situationen få længere tid end sædvanligt til at indsende de påkrævede indberetninger og til at offentliggøre oplysninger. EIOPA har offentliggjort en række konkrete frister," skriver tilsynet.

Ønsker man at gøre brug af muligheden for at indberette eller offentliggøre senere end de almindelige frister, skal man blot advisere Finanstilsynet, lyder det.

Tilsynet går endda videre end EIOPA, da det giver mulighed for fleksibilitet i forhold til de krav, der gælder for indsendelse af rapporten om Own Risk and Solvency Assessment.

"Der er alene tale om en mulighed, som virksomhederne kan udnytte, hvis der er behov for det, og det vil fortsat være muligt at indberette på normal vis og inden for de frister, der sædvanligvis gælder," understreger tilsynet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere