FinansWatch

Tryg: En cyberforsikring vil ikke dække den fulde risiko

Cyberforsikringer dækker ikke lige så store beløb som andre erhvervsforsikringer, lyder det fra en række forsikringsselskaber. En af årsagerne er, at det er svært at prissætte risikoen ved et hackerangreb.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Selvom virksomheder tegner en cyberrisiko, skal de ikke regne med, at hele tabet ved et hackerangreb bliver dækket.

Det skriver Børsen.

Avisen har talt med blandt andre Tryg, If forsikring og Gjensidige, som alle dækker lavere beløb, når det gælder cyberforsikringer i forhold til andre erhvervsforsikringer.

"Det er nok de færreste, hvis nogen, der kan gå ind og dække den fulde risiko for store virksomheder med omsætning over 1 mia. kr.," siger Jakob Thomsen, der er leder for prissætning og forsikringsbetingelser i Tryg, til Børsen.

Jakob Thomsen peger på, at cyberforsikringer langt fra er en hyldevare. Han tilføjer, at forsikringsselskaberne har svært ved at prissætte risikoen, da der endnu ikke er meget erfaring på området.

Da høreapparatsselskabet Demant tidligere på året blev ramt af et hackerangreb, dækkede selskabets cyberforsikring 100 mio. kr. af tabet. Demant stod herefter tilbage med en regning på mellem 550 og 650 mio. kr. i tabt driftsindtjening.

Sikkerhedsrådgiver fraråder virksomheder at tegne cyberforsikringer

Tysk forsikringsspiller oplever massiv vækst på cybermarked i Danmark

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere