FinansWatch

Pensionsselskab afviser folk med depression – sender bankkundes låneomkostning op

PFA's banksamarbejde Letpension vil ikke tegne den låneforsikring, som flere banker kræver for at give et forbrugslån, hvis kunden har haft en depression for nylig. Det vækker forargelse hos Forbrugerrådet Tænk.

PFA's domicil, der også agerer hjem for Letpension. | Foto: PR/PFA

Da Nanna Inie Strømberg-Derczynski i 2017 tog et forbrugslån på 75.000 kr. i Djursland Bank, bad banken hende om at tegne en låneforsikring – en form for livsforsikring – hos bankens samarbejdspartner Letpension. Letpension, som PFA står bag, afviste dog kunden med begrundelsen om, at hun havde haft en depression. Det skriver DR.

Den manglende livsforsiking sendte Nanna Inie Strømberg-Derczynskis rente op til 11,25 pct. mod før 8 pct. Det vækker harme hos Forbrugerrådet Tænk.

"Det er groft at udelukke en særlig gruppe af mennesker og give dem ringere vilkår på lån. Jeg har meget svært ved at se sammenhængen mellem depression og de lånevilkår, man har," siger Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, til DR.

I Letpension henviser man til PFA, der administerer Letpensions produkter, for et svar. Her afviser man dog at udtale sig. Djurslands Bank henviser til Finans Danmark. Her lyder svaret fra juridisk direktør Kjeld Gosvig-Jensen:

"Det er et marked, der er ens for alle, uanset om man er syg eller ej. Det er et spørgsmål om, at man ikke kan stille sikkerhed, og derfor får en anden pris."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs