FinansWatch

Forsikringskæmpe overrasker positivt i andet kvartal

AIG havde et bedre andet kvartal, end analytikerne generelt havde forventet, viste regnskabet onsdag aften.

Foto: Mike Segar / Reuters / Ritzau Scanpix

Den amerikanske forsikringskæmpe American International Group, formentlig bedre kendt som AIG, havde et bedre andet kvartal end ventet på Wall Street, viser regnskabet onsdag aften. Det blev belønnet med en stigning på 2,0 pct. i onsdagens eftermarked.

AIG realiserede i perioden et justeret overskud per aktie på 1,43 dollar mod ventede 1,16 dollar. Det højeste estimat på Wall Street på 1,31 dollar per aktie blev samtidig gjort til skamme.

En fortsat fremgang i koncernens skadesforsikring, der ellers de senere år har været ramt af overraskende høje omkostninger, ligger bag den bedre end ventede udvikling. Skadesforsikringen endte nemlig med en bedre combined ratio, lavere udbetalingsgrad i forhold til præmieindtægterne, på 97,8 pct. mod 101,3 pct. et år tidligere, hvor man altså tabte penge, og mod ventede 99,4 pct.

"Vores stærke præstation i andet kvartal demonstrerede fortsat positivt momentum gennem første halvdel af 2019. Det yderligere fremskridt på vores vej til langsigtet vedvarende og profitabel vækst afspejlet i dette kvartals resultater var drevet af fundamentale ændringer, vi implementerede på tværs af AIG sidste år," udtaler Brian Duperreault, AIG's topchef, i regnskabet.

Mens skadesforsikringen leverede et overraskende overskud på 147 mio. dollar, for andet kvartal i træk, så steg investeringsresultatet også med 19,4 pct. til 3,74 mia. dollar. De samlede præmieindtægter faldt dog med knap 6 pct. til 6,58 mia. dollar og var ringere end konsensus, ifølge Bloomberg News, på 6,89 mia. dollar.

Forsikringskæmpe overrasker og stiger på børsen

Forsikringskæmpe skuffer med underskud 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs