FinansWatch

Ofre for terror på London Bridge kræver erstatning fra biludlejers forsikringsselskab

Selskabet, der forsikrede den varevogn, som i 2017 blev brugt i en terroraktion til at køre uskyldige mennesker ned, har fået et erstatningskrav fra en række af de overlevende fra angrebet.

Terrorangrebet på London Bridge i 2017 drøbte otte og sårede mange flere | Foto: Polfoto/Tariq Mikkel Khan

I juni 2017 blev London ramt af et terrorangreb, da en varevogn med høj fart styrede mod fodgængere på London Bridge, hvilket resulterede i otte dræbte og mange flere sårede.

Varevognen, der blev brugt til angrebet, var blevet lejet af udlejningsfirmaet Hertz. De overlevende fra terrorangrebet kræver nu erstatning fra Hertz' forsikringsselskab, Probus, for de fysiske og psykiske skader, angrebet har medført.

Det skriver branchemediet Insurance Times.

Det er advokatselskabet Slater and Gordon, der har samlet de overlevende om et erstatningskrav.

"Vi er blevet instrueret af et antal af ofrene, der blev såret af varevognen, til at søge erstatning hos Hertz' forsikrer, Probus, for at betale for vital rehabilitering og løbende plejebehov," udtaler Patrick Maguire fra advokatselskabet.

Det har tidligere været sådan, at forsikringsselskaber ikke var erstatningspligtige i Storbritannien, når en bil blev brugt som våben i en terroraktion. I stedet sørgede Criminal Injuries Compensations Agency for at udbetale erstatninger.

Men denne lov blev ændret i 2017, så forsikringsselskaberne nu kan stilles ansvarlige for terror.

Medlemmer af den britiske forening Motor Insurance Bureau er blevet enige om, at de fra starten af 2019 deler erstatningsudgifter, som terroraktioner medfører.

Tusindvis af britiske kunder i krakket dansk forsikringsfirma overføres til nyt selskab 

Engelsk selskab dropper ombrust dansk forsikringsselskab efter tilsynsredegørelse 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs