FinansWatch

Onsdagens aktier: Powell vendte markedet - men Tryg kunne ikke reddes

Tryg endte som en af bundskraberne i C25-indekset efter offentliggørelsen af sit regnskab for årets andet kvartal.

Tryg endte onsdag som en af bundskraberne i C25-indekset efter offentliggørelsen af sit regnskab for årets andet kvartal, på en dag hvor en udmelding fra chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, vendte markedet rundt.

Forsikringsaktien faldt 1,9 pct. til 219,80 kr., til trods for at regnskabet egentlig ikke var dårligt. Nettoresultatet endte for eksempel på 782 mio. kr. mod et ventet kvartalsoverskud på 758 mio. kr. blandt analytikerne.

"Det vidner om, at det er en aktie, som har præsteret godt, og det er et bevis på, at der er meget godt regnet ind i prisen på Tryg, for det er bestemt et godkendt regnskab," lyder det fra Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

C25-indekset befandt sig en stor del af dagen i negativt terræn, men da Jerome Powell i løbet af eftermiddagen sendte et stærkt signal om en mulig rentenedsættelse fra Federal Reserve, vendte de globale aktiemarkeder rundt.

C25-indekset lukkede 0,3 pct. højere i 1138,70.

"Aktiemarkedet mener i øjeblikket, at der er brug for, at centralbankerne stimulerer økonomien, og derfor tager markedet godt imod denne her tale, som klart indikerer, at Powell er villig til det," vurderer Martin Munk.

Flere analyseændringer på C25-aktier

Citigroup sluttede sig onsdag til koret af finanshuse, der har skåret kursmålet for Danske Bank, efter at banken mandag aften nedjusterede sine forventninger. Storbanken reducerede sit kursmål med 10 kr. til 134 kr.

Aktien steg dog alligevel 1,3 pct. til 102,85 kr., ligesom Sydbank-aktien steg 1,5 pct. til 126,30 kr., selv om ABG Sundal Collier har skåret 10 kr af sit kursmål for den aktie, så det nu lyder på 120 kr.

Pandora-aktien blev sendt ned med 1,9 pct. til 250 kr., efter at den svenske storbank SEB har sænket sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "hold". Kursmålet blev fastholdt på 235 kr.

Onsdag kunne Vestas fortælle, at vindmølleproducenten vil opføre en ny fabrik i Indien for at møde stigende efterspørgsel på selskabets markeder. Aktien endte 0,9 pct. højere i 591,60 kr.

Nedjustering sendte bankaktie ned

Aktien i Den Jyske Sparekasse faldt 0,1 pct. til 78,20 kr. efter en nedjustering af forventningerne. Der ventes nu et resultat før skat på 140-160 mio. kr. i 2019. Tidligere lød forventningen på et resultat før skat på 200-220 mio. kr.

Brøndby IF annoncerede onsdag udskiftning på ledelsesgangen, og aktien steg 6,7 pct. til 0,78 kr. Ole Palmå bliver ny topchef i stedet for Jesper Jørgensen, mens Ebbe Sand stopper som sportsdirektør, og Carsten Vang Jensen bliver ny fodbolddirektør.

Speas har gennemført en del af salget af sin private equity-portefølje, hvorfor selskabet nu udlodder et ekstraordinært udbytte på 1600 kr. per aktie. Aktien endte onsdag uændret i 3580 kr.

Københavns Lufthavne offentliggjorde onsdag trafiktal, der viste, at 2,94 mio. passagerer rejste gennem lufthavnen i juni. Det var stort set samme niveau som samme måned sidste år. KBHL-aktien steg 0,3 pct. til 5880 kr.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs