FinansWatch

Forsikringsselskab får 16 påbud efter tilsynsbesøg

Efter en inspektion af Finanstilsynet er der mange forhold at rette op på i forsikringsselskab, hvis solvens ventes at blive ramt negativt af adskillige påbud.

Medejer og adm. direktør i ETU Forsikring, Per Heitmann Madsen

ETU Forsikring, der har fokus på forsikringer til privatkunder og små og mellemstore virksomheder, har fået hele 16 påbud af Finanstilsynet, der var på inspektion i december sidste år.

Det fremgår af en ny tilsynsredegørelse efter inspektionen, der blandt andet omfattede forretningsmodel, genforsikring, outsourcing, hensættelser, investeringsområdet, solvens og andre kapitalforhold.

Tilsynet oplyser, at påbudene forventes at få negative konsekvenser for selskabets solvensoverdækning, der er på 172 pct. De mere præcise konsekvenser vil tilsynet melde mere ud om senere, lyder det.

Blandt de mange påbud fik selskabet at vide, at man skal opdatere forudsætningerne for beregning af omkostninger til værdiansættelsen af selskabets investeringsejendomme, som ifølge tilsynet var for lave. Forsikringsselskabet modtog desuden et påbud om at korrigere dette i årsrapporten for 2018.

Interessekonflikt

Desuden påbød tilsynet om at korrigere en række immaterielle aktiver til nul, da tilsynet ikke fandt, at selskabet havde godtgjort, at aktiverne kunne sælges separat, samt at disse havde en værdi på markedspladsen.

Dertil kom et påbud om en korrekt opgørelse af kapitalkravet fra tilsynet, der også bemærkede en interessekonflikt hos selskabets direktør og hovedejer, Per Heitmann Madsen.

"ETU Forsikring A/S har udpeget selskabets administrerende direktør til nøgleperson for risikostyringsfunktionen. Finanstilsynet fandt, at der er en potentiel interessekonflikt forbundet med at den administrerende direktør som nøgleperson for risikostyringsfunktionen rapporterer til sig selv," skriver tilsynet.

"Endvidere fandt Finanstilsynet, at rapporten fra risikostyringsfunktionen ikke redegjorde for de risici, som selskabet var eksponeret overfor gennem outsourcede aktiviteter og ejendomsinvesteringer i datterselskaber."

De forhold medførte et påbud om at sikre, at "rapporten fra risikostyringsfunktionen forholder sig til alle de risici, som selskabet er eksponeret overfor, og sikre at der ikke opstår interessekonflikter i forbindelse med risikostyringsfunktionens opgaver."

Selskabet modtog også påbud på risikostyringsområdet samt inden for outsourcing og sin kapitalnødplan. De øvrige påbud og tilsynsredegørelsen kan læses her.

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs