FinansWatch

Forsikringskæmpe overrasker og stiger på børsen

Det store amerikanske forsikringsselskab AIG kom bedre ud af første kvartal, end analytikerne havde forventet.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Den amerikanske forsikringskæmpe AIG fik et bedre første kvartal end ventet, og aktien steg efterfølgende 7,2 pct. i mandagens eftermarked i USA.

AIG fik i kvartalet et justeret overskud per aktie på 1,58 dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,05 dollar. Det var første gang i syv kvartaler, at AIG overgik Wall Streets forventninger.

Underliggende skuffede præmieindtægterne med et niveau på 6,03 mia. dollar mod ventede 7,01 mia. dollar. Omvendt klarede selskabet sig bedre på investeringsresultatet, som blev på 3,9 mia. dollar mod konsensus på 3,3 mia. dollar.

Udbetalingerne på forsikringerne er dog faldet, for AIG's combined ratio faldt i perioden til 97,4 pct. mod 103,8 pct. for et år siden. Combined ratio måler udbetalingerne sat i forhold til præmieindtægterne, og jo lavere jo bedre for koncernen.

Det justerede nettoresultat blev mere end fordoblet i perioden på 1,27 mia. dollar mod ventede 919 mio. dollar.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs