FinansWatch

Forsikringsselskab vækker klart mest tillid på tværs af finanssektoren

Spørger man danskerne, er der især ét finansielt selskab, som vækker tillid, og ligger højere på tillidsbarometeret end en udskældt banksektor. Det viser ny undersøgelse af FinansWatch i samarbejde med analysehus.

Foto: PR

LB Forsikring er den finansielle virksomhed, som danskere har størst tillid til.

Det viser den nye rapport "Finanstillid 2019", som er blevet til i et samarbejde mellem FinansWatch og analysehuset Caliber.

Inden for forsikringsbranchen lander LB Forsikring i top, når det drejer sig om at være tillidsvækkende, og det samme gør sig gældende, hvis man måler selskabet op mod den samlede finansielle sektor.

På en skala fra 1-100 scorer selskabet 85,6, hvor 80-100 er udtryk for meget høj tillid. Til sammenligning endte Danske Bank i undersøgelsen med en score på 33,1 i den absolutte bund af alle selskaber. Inden for forsikringsbranchen er det Codan, som agerer bundskraber målt på tillid.

Resultatet af undersøgelsen vækker da også glæde hos selskabets direktør.

"Vi er taknemmelige, for at vi har fået denne helt fantastiske anerkendelse fra danskerne. Vi lever i en tid, hvor usikkerhed og mistillid florerer på mange niveauer og i mange arenaer. Derfor er jeg endnu mere stolt af at få denne brede opbakning netop nu. Som jeg ser det, kan vi ikke nå højere i anerkendelse, og det er en fantastisk platform at bygge videre på, og noget vi skal værne om hver eneste dag," siger Anne Mette Toftegaard, adm. direktør i LB Forsikring, til FinansWatch.

Medlemsejet struktur hjælper

LB Forsikring, som står bag Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring, mener især, at det er organisationens ejerstruktur, som er med til at skabe den høje grad af tillid.

"Helt grundlæggende mener jeg, det hænger sammen med vores forretningsmodel. Som medlemsejet forsikringsselskab er det vores primære fokus at sikre medlemmerne bedst muligt. Det gør vi med stærke produkter og gode priser. Men endnu vigtigere har vi hele tiden medlemmernes behov for øje, og leder efter dækningsmuligheder i stedet for afslag. Vores medlemsfokus er et helt grundlæggende styringsparameter i ledelsen og bestyrelsen i LB Forsikring, hvilket skaber en unik kultur – vi vil medlemmerne det bedste i alle sammenhænge," siger forsikringsdirektøren.

Tilliden blandt kunderne er ikke kun noget, LB Forsikring kan notere sig i popularitetskonkurrencer. Det kan også mærkes på bundlinjen, lyder det fra Anne Mette Toftegaard.

"Vi ved fra analyser, at vi har en meget stærk "mund til øre" anbefaling, og det hænger rigtig godt sammen med de resultater, der fremgår af jeres analyse. Det er i dag en af de stærkeste måder at få nye medlemmer på. Samtidig har vi også de mest loyale forsikringstagere i Danmark, og det har vi jo kun, hvis vi formår at levere et godt produkt, til den rigtig pris og med den bedste service. Det skaber den tillid, som jeres analyse afspejler, og som det er vigtigt, vi holder fast i fremadrettet."

I lander ikke bare højt blandt forsikringsselskaberne, men blandt alle finansielle virksomheder, tror I, at det "nemmere" at skabe tillid som forsikringsselskab end som en anden finansiel virksomhed?

"Umiddelbart ser det ud til, at forsikringsselskaber og pensionsselskaber generelt ligger lidt højere end banker. Det kan muligvis hænge sammen med de mange sager i medierne om hvidvask på tværs af landegrænser. Når det er sagt, er jeg stolt af at se, at vi jo får den bedste bedømmelse af samtlige 51 vurderede finansielle virksomheder i Danmark," siger Anne Mette Toftegaard.

Undersøgelsen er en del af rapporten "Finanstillid 2019", der tager temperaturen på befolkningens tillid til de største finansvirksomheder – både i Danmark og internationalt. Finanstillid 2019 udgives i et samarbejde mellem FinansWatch og Caliber.

Se preview af rapporten her: http://insight.finanswatch.dk/rapporter/2019/finanstillid/

"Finanstillid 2019" indgår i FinansWatchs videntilbud - FW Insight. Læs mere om FW Insight her:

http://insight.finanswatch.dk/faq/

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere