FinansWatch

Nødstedte kunder i konkursramt forsikringsselskab får frist om at melde krav

I et brev til kunderne i det konkursramte Qudos forklarer kurator Boris Frederiksen, hvordan de er stillet, og kommer desuden med en klar opfordring.

Boris Frederiksen, partner i Kammeradvokaten og kurator i boet efter Qudos Insurance

Den 20. december indgav ejerne af det danske forsikringsselskab Qudos Insurance en konkursgebæring til Sø- og Handelsretten.

I denne uge har kurator i konkursboet, Boris Frederiksen, der er partner i Kammeradvokaten, sendt breve ud til kunderne i forsikringsselskabet for at fortælle dem om deres rettigheder.

I brevet forklarer han, at forsikringspolicerne udløber tre måneder efter, at konkursen blev offentliggjort i Statstidende, altså til og med den 28. marts.

"Bemærk, at dækningen på Deres forsikring i alle tilfælde er behæftet med en betydelig usikkerhed. Dette skyldes, at konkursboet ikke udbetaler skader," lyder det i brevet fra Boris Frederiksen.

Opfordrer kunder til at tegne nye forsikringer

Han henviser til, at det er Garantifonden for Skadeforsikringsselskaber og ikke konkursboet, der dækker skaderne, og at det kun er visse forsikringer, fonden dækker.

Kun skader, der er indtrådt fire uger efter brevets udsendelse (til og med 4. februar), er dækket af garantifonden. Kunderne har dog seks måneder fra konkursens indtræffen til at anmelde skaderne.

Kuratoren opfordrer derfor kunderne i Qudos til hurtigst muligt at tegne nye forsikringer i andre forsikringsselskaber.

Desuden kan forsikringer, der udløber inden 28. marts ikke fornyes, og en eventuel automatisk fornyelse er trådt ud af kraft.

"De må forvente, at det vil tage 1-2 måneder før Garantifonden for Skadesforsikringsselskaber har sat et betalingsflow op med de respektive skadesbehandlere. De vil derfor først få udbetalt Deres skade, når betalingsflowet er sat op," skriver Boris Frederiksen til kunderne.

Dækker visse forudbetalte præmier

Ud over erstatninger dækker Garantifonden for Skadeforsikringsselskaber også i visse tilfælde returpræmier, altså en del af den forudbetalte præmie, der vedrører den del af den aftalte periode, der ikke længere er dækning for, som følge af konkursen. Her er der dog en selvrisiko på 1000 kr.

Garantifonden dækker returpræmier på privatforsikringer, kollektive forsikringer (i det omfang forsikringen svarer til en individuel forsikring) og forsikringstagere med bygningsbrandforsikringer uanset om det er privat- eller erhvervsejendomme.

Fonden dækker altså ikke returpræmier på erhvervsforsikringer, forsikringer, der oprindeligt er tegnet og betalt af en erhvervsdrivende, fond, forening eller lignende.

Læs hele Boris Frederiksens brev til Qudos-kunderne her.

Danske kunder taber, mens de udenlandske vinder efter konkurs

Omstridt forsikringsselskab går konkurs

Forsikringsformand i kritik af tilsynet efter tre konkurser: "Så svært er det heller ikke"

 

Ejer af konkurstruet forsikringsfirma taler ud: Skeletter væltede frem efter "totalt kollaps i moral og ansvarlighed"

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere