FinansWatch

50.000 irere trues af mulig dansk forsikringskonkurs

Danske Qudos Insurance er gået i solvent likvidation, og dermed er 50.000 irske kunder kommet i klemme. Det danske forsikringsselskab har dog lovet at leve op til sine forpligtelser, lyder det fra mellemmand.

Foto: Colourbox

50.000 irske forsikringskunder kan blive ramt af en eventuel konkurs i det danske forsikringsselskab Qudos Insurance, der sidste uge gik i solvent likvidation.

Det skriver det britiske medie The Times.

Det er primært motorforsikringer til erhvervskunder, men også nogle til private, som Qudos har solgt i Irland gennem mægleren Patrona Underwriting, der har været agent for Qudos, siden det danske forsikringsselskab gik ind på det irske marked i 2013.

"Vi er blevet informeret om, at Qudos forventer at møde alle sine forpligtelser over for eksisterende og tidligere kunder," siger Tony Wright, adm. direktør i Patrona, dog til The Times.

Ifølge Patrona har Qudos omkring 1500 udestående erstatningssager over for forsikringsselskabets irske kunder. Likvidatorerne i Qudos har dog meldt ud, at man for nu ikke udbetaler erstatninger.

Ifølge det irske medie RTÉ mener den irske brancheorganisation Insurance Ireland, at det danske finanstilsyn har spørgsmål at svare på, da det er tilsynet, der skulle have sikret, at Qudos havde nok penge til at udbetale erstatninger.

"Spørgsmålet er nu, hvilken garantifond der vil samle erstatningerne og risikoen op i den her sag. Men det er ikke noget, som forbrugere bør bekymre sig om, det er noget, som det danske finanstilsyn må svare på. Jeg er sikker på, at vores centralbank og det danske finanstilsyn arbejder på at skabe klarhed om den her situation," siger Kevin Thompson, adm. direktør i Insurance Ireland, til RTÉ.

Desuden mener brancheorganisationen for irske forsikringsmæglere, Brokers Ireland, ifølge RTÉ, at sagen kalder på, at europæiske tilsyn sikrer, at reglerne for forsikring over grænser er tilpas robuste, så man forhindrer, at forbrugere bliver udsat for at blive efterladt uden forsikring.

Den irske centralbank anbefaler Qudos' irske kunder til at tage kontakt til deres forsikringsmægler for at få arrangeret alternativ forsikringsdækning.

Finanstilsynet: "Betydelig risiko" for at forsikringsselskab går konkurs 

Garantifond følger konkurstruet selskab tæt: Kan forlænge danskernes millionregning

Vagthund om truende konkurs: Opfordrer boligejere til at finde skader hurtigt

Forsikringsejer forsøgte at sælge kunder til Topdanmark

Maltesisk forsikringsspiller hjælper Qudos mod blød landing

Formand for opgivet selskab: "Det her har desværre været halvandet års rejse med nye overraskelser hver måned" 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs