Vagthund om truende konkurs: Opfordrer boligejere til at finde skader hurtigt

Har man en ejerskifteforsikring via Qudos Insurance, der er på randen af konkurs, opfordrer Forbrugerrådet forbrugerne til at skynde sig at gennemtjekke boligen for fejl for at opnå dækning.
Foto: /ritzau/Gregers Tycho
Foto: /ritzau/Gregers Tycho

Danskere med en ejerskifteforsikring hos forsikringsselskabet Qudos Insurance skal skynde sig at tjekke deres hus efter for fejl, som ikke er konstateret i tilstandsrapporten. Sådan lyder opfordringen fra Forbrugerrådet Tænk i forbindelse med, at der er risiko for, at forsikringsfirmaet, der allerede er i solvent likvidation, ender i en egentlig konkurs. Det skriver Berlingske Business.

For ender Qudos Insurance med ikke at kunne betale sine kreditorer, dækker den statslige Garantifond for Skadesforsikringsselskaber frem til årsskiftet nemlig kun skader, der opdaget på konkurstidspunktet.

"Det betyder, at hvis Qudos ender med at gå konkurs, vil garantifonden skrive til alle kunder, at de skal komme med deres krav inden for fire uger, men det er jo langtfra sikkert, at boligkøberen har opdaget skaden på det tidspunkt. Ofte opdager man først skaden efter flere år. Så mange forsikringstagere risikerer reelt at stå uden forsikring," siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

Han opfordrer derfor de berørte boligejere til at gennemgå deres hus så hurtigt som muligt, så de kan gøre deres krav gældende inden en mulig konkurs.

Finanstilsynet fremlagde onsdag en redegørelse om Qudos Insurance, hvor tilsynet vurderede, at der er en "betydelig risiko" for, at selskabet ikke vil være i stand til at honorere alle sine forpligtelser og dermed går konkurs.

FinansWatch har dog tidligere beskrevet, at der fra 1. januar gælder nye regler for garantifondens dækning.

"Efter nytår dækker man ejerskifte- og byggeskadeforsikringer i den fulde forsikringsperiode, mens man i øjeblikket "kun" dækker en måned efter konkursen," har talsmand for fonden og underdirektør i Forsikring & Pension, Torben Weiss Garne, udtalt til FinansWatch.

Kort sagt er det altså afgørende, om en eventuel konkurs hos Qudos Insurance indtræffer før eller efter 1. januar.

Læs mere om udviklingen i Qudos Insurance nedenfor:

Finanstilsynet: "Betydelig risiko" for at forsikringsselskab går konkurs

Forsikringsejer forsøgte at sælge kunder til Topdanmark

Garantifond følger konkurstruet selskab tæt: Kan forlænge danskernes millionregning

Formand for opgivet selskab: "Det her har desværre været halvandet års rejse med nye overraskelser hver måned"

Ejere trækker stikket på dansk forsikringsselskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også