FinansWatch

50.000 danskere kører rundt uden lovpligtig forsikring – snart vanker der bøder

Forsikringsbranchen lancerer i dag en kampagne, der skal gøre de danske bilister opmærksomme på den obligatoriske ansvarsforsikring, som i sidste ende kan dække udgifter til millionerstatninger.

Foto: Ritzau Scanpix/Mogens Flindt

Som bil-, knallert- eller motorcykelejer er det lovpligtigt at have tegnet ansvarsforsikring, der dækker, hvis man eksempelvis påkører og invaliderer et andet menneske.

Men tal fra Skats Motorregister viser, at der kører cirka 50.000 køretøjer rundt på de danske veje uden den obligatoriske forsikring.

Derfor sender DFIM – Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring, som hører under brancheforeningen Forsikring & Pension, nu en kampagne på gaden, der skal gøre motorejerne opmærksomme på den lovpligtige forsikring. Det skriver DFIM i en pressemeddelelse.

"Hvis ejeren eller brugeren af et uforsikret køretøj påkører og invaliderer et andet menneske, kan den økonomiske erstatning til den tilskadekomne løbe op i millioner af kroner," udtaler Maria C. Dyrehauge, leder af DFIM, i meddelelsen.

Og hvis ikke man har en ansvarsforsikring, ender regningen hos DFIM, der finansieres gennem de betalende forsikringskunder.

Derfor har Folketinget i maj vedtaget en lov, der træder i kraft 1. januar, og som gør det muligt for DFIM at opkræve et gebyr på 250 kr. hos de uforsikrede for hver dag, man ikke har en ansvarsforsikring på sit køretøj.

DFIM har fået foretaget en befolkningsundersøgelse af Epinion, der viser, at 86 pct. af de adspurgte danskere mener, at det er rimeligt, at der opkræves dette dagsgebyr, mens 5 pct. ikke mener, at det er rimeligt.

Politiets scannere fanger tusindvis uden gyldig forsikring

Garantifond følger konkurstruet selskab tæt: Kan forlænge danskernes millionregning

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs