Nye forsikringsregler truer europæiske Formel 1-løb

Hvis Europa-Kommissionens forslag om nye regler for motorforsikringer bliver vedtaget, skal racerkørerne i Formel 1 ud og tegne helt nye ansvarsforsikringer.
Foto: Jan Sommer/POLFOTO
Foto: Jan Sommer/POLFOTO

Europa-Kommissionen fremlagde 24. maj sit forslag til ændringer af reglerne omkring motorforsikringer. De betyder blandt andet, at motorejere får bedre beskyttelse, hvis et forsikringsselskab bliver insolvent, at EU-stater kan straffe uforsikrede kørere og at der vil komme harmoniserede regler for minimumsdækningen.

Det internationale motorsportsforbund, FIA, frygter dog, at reglerne kan skade en række af de løb, som forbundet står bag, herunder Formel 1. Det skriver det europæiske nyhedsmedie Euractiv.

I en udtalelse fra FIA, som mediet refererer, lyder det, at forslaget fra Kommissionen "ikke lever op til FIA's forventninger," og at det ikke tager højde for "motorsportens unikke karakteristika."

Racerløb på forsikringsselskabernes nåde

Hvis forslaget bliver vedtaget, som det ligger nu, vil det betyde, at racerkørerne bliver tvunget til at tegne ubegrænsede ansvarsforsikringer. Det gælder også på privat grund, da sammenstød og andre ulykker på de europæiske racerbaner kan blive håndteret som et trafikuheld på offentlig vej, hvilket gør det nødvendigt med indblanding af politiet.

Omkostningerne ved disse nye forsikringer kan gøre motorsport i EU-medlemsstaterne urentable. Især i Formel 1, hvor baneejerne allerede kæmper med høje betalinger for at tiltrække løb i konkurrence med rigere rivaler i Østasien og Mellemøsten.

I FIA's udtalelse lyder det, at selvom forbundet deler "Kommissionens målsætning om bedre at beskytte ofre for trafikuheld, kan forslaget fører til, at motorsportsløb bliver afhængige af, at forsikringsselskaber er villige til at dække dem."

Kommissionens forslag skal igennem Europa-Parlamentet og Ministerårdet før det kan blive endeligt vedtaget.

Kommende EU-regler trækker Alm. Brands opjustering ned

Lloyd's begynder rekruttering til kontinentalt datterselskab 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også