FinansWatch

Klumme: Hvem knækker blockchain-koden i forsikringsbranchen?

På den helt korte bane kommer blockchainteknologien ikke til at definere forsikringsområdet, men det kommer den helt sikkert til på sigt. Det skriver Lars Bay fra rådgivningsvirksomheden Accenture i en klumme på FinansWatch.

PR/Accenture
Foto: PR/Accenture

Større organiserede samarbejder bliver afgørende for, at forsikringsbranchen kommer til at udnytte fordelene ved blockchainteknologien, der kommer til at give forsikringsselskaber mere gennemsigtighed, nøjagtighed og effektivitet.

Sådan lyder det fra Lars Bay, managing director financial sector hos rådgivningsvirksomheden Accenture, i en ny klumme.

Og bevægelsen mod samarbejderne er allerede i gang, skriver Lars Bay. For eksempel har 14 europæiske forsikringsselskaber indgået et partnerskab med et blockchain-selskab om at skabe en løsning, der strømliner data-flow mellem selskaberne.

"På den helt korte bane kommer blockchainteknologien ikke til at definere forsikringsområdet, men det kommer den helt sikkert til på sigt," skriver Lars Bay blandt andet i klummen.

Læs hele klummen her:

Hvem knækker blockchain-koden i forsikringsbranchen?

Forsiden lige nu

Tendens for nedskrivninger fortsætter: Bankerne afsætter mindre til tab

Bankerne har generelt nedskrevet langt mindre på udlån i første halvår af 2018 i forhold til samme periode sidste år, hvor niveauet i forvejen var lavt. Det viser en opgørelse over bankernes halvårsregnskaber, som FinansWatch har foretaget. Rapport fra tilsynet har advaret mod udviklingen.

ATP-direktør afviser nye samarbejder med Macquarie

Christian Hyldahl, topchef i pensionskassen ATP, afviser over for DR at indgå nye samarbejder med banken Macquarie i den nærmeste fremtid. Det sker efter afsløringen af bankens nøglerolle i svindlen med udbytteskat i Europa.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere