FinansWatch

Forsikringsbranche: Ingen sorte pletter på landkortet

Forsikring & Pension afviser, at der findes pletter på danmarkskortet, hvor man ikke kan tegne en forsikring.

Foto: Visualisering/PR

Der er ikke sorte pletter på det danske forsikringslandkort, hvor man får nej til at tegne en forsikring.

Det siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

"Jeg har her til formiddag været i kontakt med flere selskaber, som samstemmende fortæller mig, at der ikke er geografiske områder i Danmark, hvor man ikke kan tegne en forsikring, siger han.

Meldingen kommer i kølvandet på sagen om den hærværksramte bager fra Tingbjerg, der angiveligt ikke har kunnet tegne forsikring og få skaderne dækket.

Det betyder, at han selv må dække omkostningerne for det hærværk, han har været udsat for, fordi han ifølge sin egen forklaring har afvist at betale beskyttelsespenge.

Hans Reymann-Carlsen kan ikke udelukke, at bageren og caféejeren har stødt panden mod en mur hos enkelte selskaber.

Men det generelle billede er ifølge underdirektøren, at der er selskaber, som tilbyder dækning i alle hjørner af landet.

"Vi har heldigvis mange konkurrerende forsikringsselskaber i Danmark, og jeg har ikke talt med dem alle."

"Men dem, jeg har talt med, vil gerne tegne forsikring."

"Det er ikke det samme, som at man kan få det i alle selskaber. Men der er selskaber, der gerne vil tegne forsikringer - også for forretninger i udsatte boligområder," siger Hans Reymann-Carlsen.

Forsikringer i områder med høj risiko for skader vil ifølge underdirektøren være dyrere end i områder med lav risiko.

"Der er en sammenhæng mellem pris og risiko, sådan er det for alle forsikringer. Nogle steder er der højre risiko, og så kan prisen eller selvrisikoen være højere disse steder i forhold til andre," siger han.

SF foreslår ifølge TV2.dk en statslig forsikringsordning, der kan træde til og dække udgifter som følge af hærværk efter afpresning og krav om beskyttelsespenge.

Men det forslag finder Hans Reymann-Carlsen overflødigt, da det ifølge underdirektørens opfattelse kan lade sig gøre at tegne forsikring i alle dele af landet.

Forsiden lige nu

Avis: Minister vil lukke ATP-sag om skattenedslag

Seks års kamp for en pensioneret arkitekt med ATP om at få udbetalt skattenedslag er formentlig slut, efter skatteminister Karsten Lauritzen har besluttet at finde en afslutning på sagen. Det skriver Finans.

Regeringen varsler ændringer på lånemarkedet

I ny såkaldt forbrugerpolitisk strategi ytrer regeringen, at man ønsker at ophæve risikomærkningen af boliglån, mens det skal være lettere at finde lånetilbud. Derudover lægges der op til en bedre beskyttelse af forbrugere, som optager kviklån.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere