FinansWatch

Trygs topchef ser positiv effekt af rentestigning

De stigende renter kan på længere sigt give en positiv effekt på indtjeningen i Tryg, der dog i første omgang venter en neutral effekt af højere renter.

Morten Hübbe er adm. direktør i Tryg. | Foto: FinansWatch/Joar Grindheim

Stigende renter bliver vel modtaget hos Danmarks største forsikringskoncern, Tryg, som kan se frem til en positiv effekt på indtjeningen som følge af rentens betydning for skadeshensættelserne.

"Hvis vi får stigende renter, og det begynder vi jo at se, så er det i første skridt neutralt for os. For vores obligationsbeholdning vil typisk vil blive ramt negativt, men det modsvares af, at det også rammer vores diskontering på hensættelserne positivt. Nettoeffekten af de to er typisk meget tæt på nul - altså neutral effekt."

"Men derefter sker der det, at vores indtjening stiger, når renten stiger. Det gør den blandt andet fordi, vores løbende diskontering stiger," siger Trygs adm. direktør, Morten Hübbe, til MarketWire.

I grove træk vil en stigning i renten på 100 basispoint ifølge forsikringsdirektøren betyde, at selskabets combined ratio, som svarer til summen af erstatningsprocenten og omkostningsprocenten, falder 1 procentpoint.

Derfor er forsikringssektoren en af de sektorer, som kan komme til at få glæde af stigende markedsrenter. En bevægelse væk fra historisk lave renter kan også være et sundhedstegn for økominen generelt.

"På den lange bane skal vi jo gerne se nogle mere normale renteniveauer, men det er klart, at vi jo hellere ser, at det sker stille og roligt, frem for at vi får de her hurtige spring."

Tryg håndterer hver dag 1500 coronaopkald

Tryg-topchef: Gør hvad vi kan for at håndtere skadesinflationen

Analytiker: Tryg-regnskab overvejende positivt - et enkelt hår i suppen

Trygs Morten Hübbe: Nye familiemedlemmer leverer super stærke resultater 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs