Tryg-topchef tjener markant mere end konkurrerende forsikringsbosser

Trygs adm. direktør, Morten Hübbe, tjener markant mere end topcheferne i fem store konkurrenter, viser en gennemgang foretaget af FinansWatch. Bestyrelsesformand mener ikke, sammenligningen giver mening.
Tryg-topchefen Morten Hübbe er den suverænt bedst betalte blandt de ledende skikkelser i forsikringsbranchen, viser en opgørelse foretaget af FinansWatch. | Foto: Gregers Tycho/ERH
Tryg-topchefen Morten Hübbe er den suverænt bedst betalte blandt de ledende skikkelser i forsikringsbranchen, viser en opgørelse foretaget af FinansWatch. | Foto: Gregers Tycho/ERH

20.814.373 kr.

Det lød Tryg-topchefen Morten Hübbes samlede løn, inklusive aktier, bilgodtgørelse og pension, på i 2020.

Et tal, der er markant højere end hos Topdanmark, Alm. Brand, Codan og Gjensidige, viser FinansWatchs gennemgang.

Rasmus Werner Nielsen, der er topchef i Alm. Brand, indtager andenpladsen i opgørelsen, da hans løn inklusive aktier og pension beløb sig til 8,9 mio. kr.

I Topdanmark tjente adm. direktør Peter Hermann 8 mio. kr. ligeud, mens lønnen til Gjensidiges topchef, Helge Leiro Baastad, lød på 6,7 mio. norske kroner. Det svarer til knap 4,9 mio. danske kr.

Hos Codan A/S lyder lønnen til topledelsen på 10,1 mio. kr., men denne skal imidlertid deles mellem Ken Norgrove og Vivian Lund. Det fremgår ikke, hvordan pengene er delt op mellem de to.

Skal måles mod andre konkurrenter

Jukka Pertola, der er formanden for bestyrelsen i Tryg, peger på en række årsager til, at Morten Hübbes løn stikker ud blandt danske forsikringstopchefer. Dels handler det om resultater, og dels handler det om at kigge mod udlandet.

"Morten Hübbe er aflønnet på baggrund af ansvar, erhvervserfaring, præstation, kompetencer og markedsvilkårene. Han har skabt stærke bemærkelsesværdige resultater for Tryg i alle de mange år, han har stået i spidsen for Tryg. Han har i sin tid blandt andet leveret på alle de finansielle og strategiske målsætninger, Tryg har præsenteret på sin Capital Market Day," skriver han i et mailsvar til FinansWatch.

Jukka Pertola mener videre ikke, at det giver mening at holde Hübbes løn op imod gagen på direktionsgangene hos de danske konkurrenter.

"Alene at benytte benchmark mod danske konkurrenter, er efter vores mening ikke rigtigt, da de øvrige danske selskaber er væsentligt mindre end Tryg. Derfor kigger vi mod andre mere sammenlignelige selskaber rent størrelsesmæssigt og af samme kompleksitet som Tryg," lyder det fra bestyrelsesformanden.

Analytiker ikke overrasket

Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen, der blandt andet dækker forsikringsselskaber, er ikke voldsomt forbløffet over lønniveauet hos landets største forsikringsselskab.

"Det at Tryg er blandt verdens bedst drevne forsikringsselskaber skal vel i et eller andet omfang også afspejles i lønnen til ledelsen. I den kontekst er jeg som sådan ikke overrasket over, at Tryg ligger i den øvre ende,” siger han til FinansWatch.

Mikkel Emil Jensen peger på, at det er et spørgsmål om konkurrence.

”Det er bestyrelsens opgave at sikre, at den løn, man giver til ledelsen, er i en sådan størrelse, at man både kan holde på den i lang tid og samtidig lokke de bedste til forretningen,” siger Sydbank-analytikeren.

Resten af direktionen i Tryg, der udgøres af koncernfinansdirektør Barbara Plucnar Jensen samt de to koncerndirektører Lars Bonde og Johan Kirstein Brammer, modtog i 2020 alle en højere løn end topcheferne fra de konkurrerende selskaber.

Deres samlede lønpakker lød i på 10,1, 10,7 og 11,0 mio. kr. til henholdsvis Barbara Plucnar Jensen, Lars Bonde og Johan Kirstein Brammer.

Morten Hübbe lagde Mr. Perfect på hylden og fandt sin indre topchef 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også