FinansWatch

Tryg trækker C25 i plus - Sydbank belønnes for regnskab

Forsikringsselskabet Tryg stiger, efter aktien mandag fik klø oven på igangsættelsen af en større emission med en tegningskurs på 105 kr. per aktie. Sydbank sendes op med 5,6 pct. i kølvandet på regnskab.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Genrejsning til forsikringsselskabet Tryg er med til at trække de danske aktier frem for anden handelsdag på stribe, efter at sidste uge bød på tung tilbagegang.

Den store rentepanik, der for alvor holdt markedet i et jerngreb i sidste uge, er igen forduftet, og tirsdag formiddag løftes C25-indekset med 0,6 pct. til 1641,98 efter en stigning på 1,6 pct. mandag.

I rampelyset er også Sydbank, der bliver belønnet for sit årsregnskab for 2020, der indeholdt flere positive overraskelser.

I Europa generelt set er stemningen noget blandet tirsdag, efter at de asiatiske markeder tidligere på dagen kørte i rødt grundet advarsler om bobler på det kinesiske boligmarked.

Det er med til at holde begejstringen nede, men kan altså ikke stoppe fremgangen herhjemme.

"De kinesiske boligpriser er dog ikke steget voldsomt (knap 4 pct.) i en økonomi, der vokser nominelt med omkring 8 pct., men realkreditudlånet er længe vokset ganske kraftigt. Og kommentarerne fra det kinesiske finanstilsyn kan signalere yderligere opstramning af kreditgivningen, og det vil dæmpe væksten," fremhæver Kim Fæster, der er chefanalytiker hos Jyske Bank, i en kommentar.

Sydbank slår forventningerne på top og bund

Blandt sidepapirerne er der fest og farver omkring Sydbank, som sendes op med 5,6 pct. til 151,50 kr.

Det sker, efter at bankens regnskab for fjerde kvartal viste et overskud på 226 mio. kr. - noget over forventningerne blandt analytikerne om 198,3 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Basis- og handelsindtjeningen endte desuden på 1033 mio. kr. - 33 mio. kr. over konsensus og en klar fremgang fra 964 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, udtrykker sig desuden optimistisk omkring opkøbet af Alm. Brand Bank og de positive effekter, det medfører.

"Vi er blevet mere positive, men i starten er man jo altid forsigtig," siger Karen Frøsig til Ritzau Finans om den langsigtede resultateffekt af overtagelsen af Alm. Brand Bank, som blev en del af Sydbank-universet i november 2020.

Som ekstra bonus foreslår Sydbank-bestyrelsen udlodning af et udbytte på 4 kr. per aktie for 2020-resultaterne, og for 2021 ventes der et overskud på 850-1150 mio. kr.

Forsikringsselskabet Tryg stiger med 3,4 pct. til 190,50 kr., efter at aktien mandag fik klø oven på igangsættelsen af en større emission med en tegningskurs på 105 kr. per aktie.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs