FinansWatch

Nordnet: Trygs tegningskurs og timing er måske lidt overraskende

Det bliver billigere end ventet for aktionærerne at gå med i en fortegningsemission hos Tryg, lyder vurderingen fra Nordnet.

Per Hansen er investeringsøkonom i Nordnet. | Foto: Nordnet/PR

Trygs forestående kapitalforhøjelse var velkendt, men annonceringen kommer måske lidt tidligere end forudset, og tegningskursen er nok lidt lavere end ventet.

Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen over for Ritzau Finans.

"I forhold til timingen er det måske lidt overraskende, at den kommer nu den 1. marts, hvor myndighedernes godkendelsesproces fortsat kører," siger Per Hansen med henvisning til, at blandt andet Finanstilsynet og den danske konkurrencestyrelse mangler at godkende Trygs køb af britiske RSA's aktiviteter i Sverige og Norge og en halvpart i Codan.

Selve kapitalforhøjelsen, der er garanteret, har Tryg dog længe varslet, og den bør ikke overraske markedet.

Til gengæld er tegningskursen på 105 kr. per aktie muligvis lidt lavere end ventet, vurderer investeringsøkonomen.

Det ændrer ikke umiddelbart noget for aktionærerne, der fortsat skal betale deres respektive andel af de 37 mia. kr., der rejses, eller alternativt sælge deres tegningsretter. Men kapitalforhøjelsen kan give anledning til udsving, da det formentlig ikke er alle, der kan eller vil lægge penge på bordet i forbindelse med kapitalforhøjelsen.

"Kapitaludvidelsen er garanteret, så det er ikke et spørgsmål, om pengene kommer i kassen. Men spørgsmålet er, om kan der opstå en situation, hvor det for nogle investorer bliver legitimt at spekulere i at sælge tegningsretterne i starten af perioden, for at vente på, at de kan købes billigere tilbage i slutningen af perioden," siger Per Hansen og uddyber:

"For den her kapitaludvidelse er så stor, at det godt kan være, at der kommer lidt udsalgstilbud mod slutningen af perioden."

Mandag morgen falder Tryg 1,4 pct. til 191,20 kr. i et ellers positivt marked.

I alt udsteder Tryg 352,5 mio. aktier i forholdet 7:6.

Det betyder rent praktisk, at hver aktionær modtager syv tegningsretter per eksisterende aktier. Herefter skal der seks tegningsretter til at tegne én ny aktie.

Tegningsretterne vil kunne handles på børsen fra den 4. marts til den 19. marts, og tegningsperioden løber fra den 8. marts til den 19. marts.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs