FinansWatch

Jyske Bank hæver kursmål for Tryg

Efter regnskab fra Tryg skruer Jyske Bank op for kursmålet hos forsikringsselskabet.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Jyske Bank har onsdag hævet sit kursmål til 210 kr. fra 200 kr. for Tryg-aktien, efter tirsdagens solide regnskab for fjerde kvartal.

Det fremgår af en analyse fra Jyske Banks aktieanalytiker Anders Haulund Vollesen.

Analytikeren fremhæver, at en usædvanlig høj bruttopræmievækst i henholdsvis privat- og erhvervssegmentet vidner om et mere vedvarende toplinjemomentum end analytikeren hidtil havde antaget.

Forklaringen er, at man har oplevet et stærkt momentum fra nye produkter og nye salgskanaler.

"Vi løfter derfor vores estimater for toplinjen i 2021 og 2022 med henholdsvis 2,8 pct. og 3,9 pct, da Trygs succes med salg via partneraftaler, krydssalg og prisstigninger ser ud til at skabe en højere og mere vedvarende toplinjevækst end vi hidtil har antaget," skriver analytikeren.

Tryg venter for 2021 et forsikringsteknisk resultat på 3,3-3,7 mia. kr. eksklusive opkøbet af RSA/Codan, hvilket Jyske Bank ikke venter vil blive noget problem, hvis niveauet for vejr- og storskader holdes nogenlunde på niveau med de seneste år.

Den næste store begivenhed for Tryg bliver ifølge Jyske Banks analytiker kapitaludvidelsen i forbindelse med opkøbet af RSA/Codan, der fortsat mangler at blive godkendt.

Jyske Bank ser fortsat positivt på opkøbet, idet det vurderer Trygs evne til at høste synergieffekter som yderst troværdig.

"Den relativ lange tidshorisont på synergieffekterne samt den forestående kapitaludvidelse gør dog, at vi ikke ser det store kurspotentiale i aktien i øjeblikket," skriver Jyske Bank, der gentager anbefalingen "hold".

Aktien handler med en præmie på 20 pct. til peergruppen målt på 12 måneder. fremadrettet P/E, hvilket Jyske Bank ser som fair.

Tryg-aktien ligger onsdag med et fald på 0,3 pct. i 197,40 kr. efter tirsdagens fald på 2,2 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs