FinansWatch

Handelsbanken: Tryg-aktien er blandt vores favoritter i nordisk sektor

Handelsbanken har stor tiltro til Tryg, som banken forventer vil  overgå finansielle målsætninger for 2020.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Forsikringskæmpen Tryg, der fredag kan se frem til regnskabsnyt fra konkurrenten Topdanmark, får pæne ord med på vejen fra Handelsbanken forud for sit regnskab den 26. januar.

"Tryg er blandt vores favoritaktier i den nordiske forsikringssektor. Baseret på vores estimater er Tryg godt på vej til at overgå deres finansielle målsætninger for 2020, nemlig et teknisk resultat på 3,3 mia. kr., et combined ratio på 86 pct eller lavere samt et omkostningsforhold på 14 pct.," skriver Handelsbanken i en analyse, hvor banken hæver sit kursmål for Tryg-aktien med 3 kr. til 230 kr. og fastholder sin købsanbefaling.

I fjerde kvartal venter banken, at Tryg vil være noget hæmmet i forhold til indtjeningen på grund af et barskt vintervejr.

Her ser Handelsbanken en combined ratio - der er et udtryk for erstatningsudgifterne i forhold til præmieindtægterne - på 86,5 pct. mod 86,1 pct. i samme periode sidste år og et teknisk resultat på 745 mio. kr. mod 762 mio. kr. i fjerde kvartal 2019.

Dog forventes coronapandemien at have hæmmet skadefrekvensen, hvilket vil have en begrænset positiv effekt på det tekniske resultat. Samtidig har der været medvind på aktiemarkederne i 2020, og det venter Handelsbanken vil give sig udslag i en pæn stigning i investeringsafkastet, som ses lande på 300 mio. kr. mod 198 mio. kr. samme kvartal sidste år.

Samlet set betyder det, at banken venter et resultat før skat på 1045 mio. kr. mod 940 mio. kr. sidste år.

Tryg går ram forbi norsk jordskred

Norge, hvor Tryg henter 35 pct. af sine præmieindtægter, blev i december ramt af et jordskred. Det estimeres samlet at have kostet forsikringsselskaberne 900 mio. norske kr.

Dog vil tabene i første omgang blive dækket af den statslige fond Norwegian Perils Pool, der kan sammenlignes med det danske Stormråd, og senere blive fordelt på forsikringsselskaberne efter markedsandel.

Her har Tryg en andel på 13 pct. af det norske marked, og derfor venter Handelsbanken ikke, at det umiddelbart bør få nogen konsekvenser for resultaterne i fjerde kvartal.

Blandt vinderne i Norden

Handelsbanken ser lyst på fremtidsmulighederne for forsikringskoncernen efter blandt andet en styrket fokus på skadesforsikringer og opkøbet af det britiske forsikringsselskab RSA.

"Vi vurderer, at skadesforsikringsselskaber er mere modstandsdygtige over for konjunkturudsving og lavrentemiljøer. Med en forlænget udsigt til stigende renter grundet centralbankernes lempelige pengepolitik vil Tryg således være blandt vinderne på det nordiske forsikringsmarked," skriver Handelsbanken.

Tryg har også været travle på opkøbsmarkedet, hvor Alka og britiske RSA er blevet hentet ind i folden, mens koncernen også har indgået et samarbejde med Danske Bank. Det ventes at styrkes toplinjen fremadrettet, mens det britiske opkøb, der blev godkendt af RSA-aktionærerne for få dage siden, kan komme investorerne til gode.

"Vi ser et stort indtjenings- og udbyttepotentiale som følge af det ventede opkøb af det britiske forsikringsselskab RSA," skriver Handelsbanken.

Tryg i toppen på handelsdag med forsikring i fokus 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs