FinansWatch

Tryg forventes at få bedre resultat i fjerde kvartal

Når Tryg i næste uge offentliggør regnskab, forventes selskabet at få positive effekter af coronakrisen.

Tryg offentliggør årsregnskab på næste onsdag. | Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Der ventes en solid resultatfremgang, når Tryg onsdag morgen den 26. januar aflægger regnskab for fjerde kvartal, som har været mildt vejrmæssigt og desuden ventes at have budt på et godt investeringsresultat og positive covid-19-effekter.

"Tryg nyder fortsat godt af netto-positive covid-19-effekter, som vi forventer vil lande på ca. 60 mio. kr. i fjerde kvartal, drevet af lavere motorskader, indbrud og rejseerstatninger," skriver analytiker Anders Haulund Vollesen fra Jyske Bank i et notat.

Garanti er "dark horse"

Han understreger dog, at Trygs Garanti-produkt fortsat er en "dark horse", der kan trække nettoeffekten i modsat retning, men også at Tryg her endnu ikke har set en strukturel forværring i erstatningsprocenten, og at produktet desuden er genforsikret i vid udstrækning

Ifølge et estimat indsamlet af Tryg er konsensusforventningen blandt analytikerne et forsikringsteknisk resultat for fjerde kvartal på 772 mio. kr. Der er imidlertid relativ stor spredning i estimaterne, som ligger i spændet fra 701 til 902 mio. kr.

I samme kvartal året før var det forsikringstekniske resultat på 762 mio. kr.

Regnskabet ventes desuden at vise en pæn vækst i bruttopræmieindtægterne til 5666 mio. kr. fra 5479 mio. kr. året før. Hos Jyske Bank estimerer Anders Vollesen en vækst i privat- og erhverv på henholdsvis 5,4 og 5,3 pct. fra året før i lokal valuta.

Vækst gennem partneraftaler

"Vi forventer, at Trygs solide bruttopræmievækst er fortsat ind i fjerde kvartal i privat- og erhvervssegmentet, drevet af partneraftaler og god aktivitet gennem de uafhængige salgsagenter," skriver Anders Haulund Vollesen og fremhæver vækst gennem bilkanalen Enter i Norge, FDM og Danske Bank i Danmark.

Erstatningsudgifterne ventes afdæmpede på grund af det milde vejrlig og covid-19-effekterne. Dog ventes jordskredet i Gjerdrum i Norge at komme til at påvirke Trygs erstatningsudgifter. For kvartalet ventes en erstatningsprocent på 71,9 mod 71,5 i samme kvartal sidste år.

På investeringssiden estimerer analytikerne et resultat i fjerde kvartal på 382 mio. kr. mod 198 mio. kr. året før. Det vil være understøttet af stigende aktiekurser og en spændindsnævring på obligationsmarkedet.

Analytikere ser fremgang i 2021

På bundlinjen vurderes det, at Tryg kan fremvise et overskud på 878 mio. kr., hvilket i givet fald vil være en pæn fremgang fra 705 mio. kr. i samme periode året før. Analytikerne forventer desuden, at Tryg i forbindelse med regnskabet vil annoncere et ordinært udbytte på 1,75 kr. per aktie, og at årets samlede udbytte dermed vil nå op på 7 kr. per aktie.

I forhold til 2021 er konsensusforventningen et forsikringsteknisk resultat på rundt regnet 3,5 mia. kr. Jyske Bank-analytikeren regner dog med, at Trygs egen guidance (eksklusive de RSA-aktiver, som Tryg er i færd med at overtage) vil ligge på 3,3 mia. kr.

Mere fra FinansWatch

Pimco-boss: Ikke sikkert inflationen kommer

Investeringschef hos den globale kapitalforvalter Pimco mener, at investorerne handler på en fejlagtig bekymring for, at forbrugerpriserne vil stige, for det er langtfra sikkert, at inflationen vil gå op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs