FinansWatch

Tryghedsgruppen vil efter RSA-opkøb tilbage til ejerskab over 50 pct.

Tryghedsgruppen støtter op om Trygs køb af væsentlige dele af britiske RSA, men kan se frem til en ejerandel på under 50 pct. Sådan skal det dog ikke blive ved med at være.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Trygs hovedejer, Tryghedsgruppen, der består af kunder i forsikringsselskabet, bakker fuldt op om Trygs køb af store dele af britiske RSA, der inkluderer Codan.

Men hvis RSA's aktionærer godkender salget, og også myndighederne siger ja, vil Tryghedsgruppens ejerandel i Tryg falde fra 60 pct. i dag til forventeligt 45 pct.

Det skyldes, at Tryg skal hente penge til købet via en garanteret aktieemission, hvor Tryghedsgruppen kun vil tegne nye aktier for 9 mia. kr., lyder det i en pressemeddelelse.

"TryghedsGruppens bestyrelse og repræsentantskab lægger dog vægt på i fremtiden igen at have en ejerandel på over 50 procent, og derfor blev det samtidig besluttet at arbejde målrettet for hurtigst muligt at øge ejerandelen til over de 50 procent," skriver Tryghedsgruppen.

I samme meddelelse lyder det fra Ida Sofie Jensen, bestyrelsesformand i Tryghedsgruppen:

"Hele Tryghedsgruppens fundament, vores ’DNA’, handler om at være en både god, solid og frem for alt langsigtet ejer af Tryg. Når Tryg står overfor at kunne føre en mangeårig vision ud i livet, bakker vi selvfølgelig op. Samtidig ser vi frem mod, at vi med et øget udbytte fra Tryg kan bevare og styrke vores egne aktiviteter. Bl.a. vores almennyttige aktiviteter i Trygfonden og vores medlemsaktiviteter, herunder udbetaling af medlemsbonus."

Den lavere forventede ejerandel vil dog også medføre en mindre udbytteandel fremover.

Tryghedsgruppen oplyser samtidig, at investeringeren på 9 mia. kr. medfører, at Tryghedsgruppen vil skifte status til et såkaldt forsikringsholdingselskab. Det betyder, at selskabet underlægges solvensregler, "der begrænser selskabets mulighed for at lånefinansiere det påtænkte aktiekøb ud over, hvad der allerede er tilfældet," skriver selskabet.

Tryg byder endeligt på Codan 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs