FinansWatch

Trygs sag om "skjulte" pristigninger kan ende i tilbagebetaling til kunderne

Hvis sagen om Trygs uvarslede prisstigninger ender med at gå forsikringsselskabet imod, kan det resultere i en tilbagebetaling af de ekstra tjente præmiekroner, fremgår det af et brev fra Forbrugerombudsmanden. (Rettet)

Henrik Grønbrog (tv), privatdirektør i Tryg, sammen med topchef Morten Hübbe ved offentliggørelsen af Tryg opkøb af Alka Foto: Stine Bidstrup/ERH

Rettet 19/03 - kl. 17:10 - korrekt afsender på citat.

Som FinansWatch tidligere har skrevet, ligger der en sag hos Forbrugerombudsmanden om, at Tryg har hævet priserne uden at varsle kunderne. Hvis først Forbrugerombudsmanden og dernæst evt. domstolene kommer frem til, at Trygs adfærd har været ulovlig, kan det ende med, at forsikringsselsdkabet må betale de ekstra indtjente penge tilbage til kunderne, fremgår det af et brev sendt fra Forbrugerombudsmanden til Tryg, som Insidebusiness har fået aktindsigt i.

"Vederlag, der er opkrævet i overensstemmelse med et ugyldigt aftalevilkår, vil efter omstændighederne kunne kræves tilbagebetalt til de berørte forbrugere," skriver Forbrugerombudsmanden.

Tryg har dog ikke umiddelbart tænkt sig at tilbagebetale pengene, venter finansanalytiker hos SEB Per Grønborg.

"Tryg kommer ikke frivilligt til at betale de penge tilbage. Det kan godt være, at Forbrugerombudsmanden har en holdning, men har han også det juridiske grundlag for den? Jeg vil blive meget overrasket, hvis Tryg ender med at betale disse uvarslede prisstigninger tilbage til kunderne," siger Per Grønborg til Insidebusiness.

Som FinansWatch tidligere har skrevet, har Tryg ændret praksis, så de fremover varsler kunder om alle prisstigninger ud over lønindeks. Sagen startede, som tidligere beskrevet, ved, at en, som angiver sig selv som værende medarbejder i Tryg, sendte en anonym klage til Forbrugerombudsmanden.

Tryg kommer kritik af "hemmelige" prisstigninger i forkøbet med nyt tiltag

Tryg-ansat står som afsender af klage over selskabets prismetoder

Efter kritik af Tryg: Også Gjensidige hæver priser uden varsling

Mæglere kritiserer forsikringsselskabers skjulte prisstigninger

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere