FinansWatch

Topdanmark og Tryg stiger før og efter regnskab

Investorerne lader til at være tilfredse med onsdagens regnskab fra Tryg, og samtidig ser de optimistisk på Topdanmark, som leverer kvartalstal torsdag.

Foto: PR/ Topdanmark

Forsikringsaktierne er i trukket i førertrøjen på det danske aktiemarked onsdag ved middagstid, efter at Tryg har offentliggjort sit regnskab for fjerde kvartal af 2019. Det danske C25-indeks stiger 0,3 pct. til 1289,60.

Tryg-aktien belønnes af investorerne med et kurshop på 2,1 pct. til 214,70 kr., efter at forsikringskoncernen forud for markedets åbning har fremlagt sit årsregnskab.

Selskabet leverede i fjerde kvartal et forsikringsteknisk resultat på 762 mio. kr., mens analytikerne havde ventet 778 mio. kr. på den post ifølge estimater indsamlet af Tryg selv.

Omvendt var nettooverskuddet trukket op af et stærkt investeringsresultat på 198 mio. kr. mod ventet 87 mio. kr. Det betød et samlet overskud på 705 mio. kr. mod ventet 639 mio. kr.

Ifølge Ricky S. Rasmussen, der er aktieanalytiker hos Nykredit, er der umiddelbart ikke mange huller i osten, når man kigger på hovedtallene fra Trygs fjerde kvartal.

"Hvis vi skal kigge efter hullet i osten, så er det, at omkostningerne er højere end ventet. Det ser dog ud til, at det er relateret til it-investeringer, og det burde på sigt kunne skubbe omkostningerne ned," siger han til Ritzau Finans.

Tryg annoncerede desuden, at koncernen udlodder 1,70 kr. i udbytte per aktie samt et ekstraordinært udbytte på 1,65 kr. per aktie.

Branchefællen Topdanmark offentliggør også sit regnskab for fjerde kvartal torsdag morgen, og onsdag er investorerne tilsyneladende optimistiske. I hvert fald stiger aktien 2,6 pct. til 348,80 kr.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere