FinansWatch

Tryg fik en hjælpende hånd fra færre vejr- og storskader

Tryg havde i 2019 færre udgifter til vejr- og storskader end i et "normaltår" – og det til trods for, at selskabet oplevede markant flere nedbørs- og lynskader, siger topchef.

Foto: Daniel Hjorth/Politiken/Ritzau Scanpix

Trods langt flere nedbørsskader og også flere lynskader havde forsikringskoncernen Tryg færre udgifter til vejr- og storskader sidste år end i et "normaltår".

"Ser man hen over sommeren og efteråret har vi haft fire gange så mange nedbørsskader end normalt, og vi har også haft markant flere lynskader hen over sommeren end normalt."

"Men tager vi fjerde kvartal, så har der været færre vinterskader end normalt, og samlet set lander vejrskader og storskader for hele året omkring 250 mio. kr. lavere end i et normaltår. Men sidste år lå også lavt, så det har vi set før," siger administrerende direktør i Tryg Morten Hübbe til Ritzau Finans.

Storskaderne løb i 2019 op i 455 mio. kr. mod 490 mio. kr. i 2018, mens vejrrelaterede skader steg til 416 mio. kr. fra 384 mio. kr.

Til sammenligning ventes i et normaltår storskader for 550 mio. kr. og vejrskader for 600 mio. kr., hvilket også gælder for 2020.

Tryg kunne i onsdagens regnskab fremvise et forsikringsteknisk resultat for hele 2019 på 3237 mio. kr., hvilket ikke er lagt fra det mål, som selskabet har sat for 2020 på 3,3 mia. kr.

Men i forhold til 2020-målet fremhæver Tryg netop, at det er vigtigt at holde sig for øje, at udviklingen sidste år var hjulpet på vej af de færre vejr- og storskader.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere