FinansWatch

Trods Ukraine-krig og vejrlig er Topdanmark-direktør tilfreds med kvartal

Peter Hermann er som topchef i Topdanmark tilfreds med resultaterne efter et første kvartal, der har været vanskeligt at manøvrere i for forsikringskæmpen.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Første kvartal har været vanskeligt, og i lyset af det er topchefen for Topdanmark, Peter Hermann, er tilfreds.

Det siger han til MarketWire.

”Jeg er sådan set tilfreds med forløbet i et kvartal, der har været vanskeligt med mange vejrligsskader og uro i verdenen fra krigen i Ukraine,” siger han.

På bundlinjen landede Topdanmark et overskud på 115 mio. kr. mod en forventning hos analytikerne om 262 mio. kr. ifølge estimater indsamlet Topdanmark og 635 mio. kr. i første kvartal 2021.

Peter Hermann vurderer, at hvis effekten af investeringer og vejrlig isoleres, så er der en underliggende god udvikling.

”Vi har vækst både i skade indenfor privat og landbrug og i liv,” siger han.

” I situationer, som i dette kvartal, hvor der kommer mange skader, er det der, hvor vi skal hjælpe kunderne, og det har vi gjort.”

Han oplyser, at Topdanmark har hjulpet 10.000 kunder i forbindelse med stormskader fra Malik, 1200 kunder fra stormskaderne fra Nora - og så har der været 1100-1200 andre vejrligsskader.

Det ændrer naturligvis det forsikringstekniske resultat, der landede på 319 mio. kr. i første kvartal mod ventet 376 mio. kr. og 386 mio. kr. i første kvartal 2021.

Topdanmark har i kvartalet haft vejrligsskader for 163 mio. kr., mens koncernen normalt venter 85 mio. kr. i første kvartal.

Det samlede investeringsafkast (afkast på aktiver samt hensættelse til kursregulering med videre på skadehensættelser) blev minus 140 mio. kr., hvilket var lavere end analytikerforventningerne, der lød på minus 59 mio. kr.

Samme kvartal i 2021 gav et overskud på den post på 235 mio. kr.

Peter Hermann er ikke specielt utilfreds med forløbet af investeringerne.

”Jeg synes, vi ligger relativt pænt både i forhold til benchmark og markedsudviklingen,” siger han.

Han erkender, at alt risikoeksponeret er faldet, og selvom stigende renter sådan set er godt, så påvirker det naturligt værdien af obligationsbeholdningerne.

Topdanmark: Frasalg udløser en ekstra milliard

Topdanmark hensætter tocifret millionbeløb til Gefion-konkurs

Topdanmark opjusterer forventninger med en milliard

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs