FinansWatch

Sydbank: Stærkt Topdanmark-regnskab med flot investeringsafkast

Sydbank-analytiker mener, at Topdanmark på mange punkter et kommet godt ud af fjerde kvartal.

Analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen | Foto: PR/Sydbank

Regnskabet fra Topdanmark er godt og positivt overraskende på stort set alle punkter.

Det vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

"Jeg hæfter mig ved, at fjerde kvartal viste stærkere præmievækst end ventet specielt gavnet af færre vejr- og storskader og trods lidt modvind fra færre afløbsgevinster," siger han.

Samlet er der tale om et stærkt forsikringsteknisk resultat på 371 mio. kr. mod ventet "blot" 301 mio. kr. I fjerde kvartal i 2019 var det på 275 mio. kr.

Specielt investeringsafkastet var overraskende og markant bedre end ventet.

Det landede på 265 mio. kr., mens der ifølge estimater indsamlet af Topdanmark var ventet 141 mio. kr. I fjerde kvartal 2019 var det 212 mio. kr.

Dermed blev resultat af skadesforsikringsdelen i Topdanmark i kvartalet 648 mio. kr., hvilket var mere end 200 mio. kr. over analytikernes forventning om 433 mio. kr. og også klart bedre end de 486 mio. kr., der var resultatet i fjerde kvartal 2019.

Mikkel Emil Jensen peger også på at resultat af Topdanmarks livdel kom markant bedre ud en ventet. Der var et skøn på 40 mio. kr., men der blev rapporteret 74 mio. kr.

Alt i alt blev bundlinjen før skat løftet til 731 mio. kr., mens forventningen var 507 mio. kr.

Et samlet udbytte på 20 kr. fordelt med 11,50 kr. for 2020 og et ekstraordinært udbytte på 8,50 kr., der var tilbageholdt for 2019, er også ganske pænt, påpeger Sydbank-analytikeren.

Analytikerne havde ifølge Topdanmarks estimater et skøn på 17 kr. i udbytte.

Heller ikke forventningerne skuffer Mikkel Emil Jensen.

"Jeg hæfter mig ved, at Topdanmark opjusterer den ventede combined ratio for 2021 til 89-90 fra tidligere "omkring 90"," siger han.

Det sker trods modvind fra renter, men medvind fra øget effektivitet og igangsatte initiativer som præmieforhøjelser og der indregnes også en positiv effekt fra corona på 0,3 pct. point for 2021.

En modelmæssig prognose på 1-1,1 mia. kr. er også absolut godkendt og ifølge Sydbank på niveau med det ventede i markedet og Mikkel Emil Jensen pointerer også, at Topdanmark normalt er konservativ i sin vurdering af udsigterne.

Topdanmark Liv sender regningen til kunderne: Højere SUL-priser på vej 

Topdanmark vil betale udbytte for både 2019 og 2020

Topdanmark leverer bedre end ventet kvartalsresultat 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs