FinansWatch

Investeringsøkonom ser Sampo øge Topdanmark-ejerandel efter aktiesalg

Der er næppe tvivl om, at Sampo nu vil købe op i Topdanmark, lyder det fra Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, efter at den finske finanskoncern har solgt en stor portion Nordea-aktier.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet | Foto: Nordnet/PR

Finske Sampo, der er storaktionær i Nordea, solgte tirsdag aften i alt 162 mio. aktier i storbanken som et led i en strategi om at øge fokus på P&C-forsikringsområdet.

Sampo ejer i forvejen 47 pct. af det danske forsikringsselskab Topdanmark og ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, tegner det til, at den finske finanskæmpe vil øge sin ejerandel af Topdanmark efter salget af Nordea-aktierne.

"Sampo har klart signaleret, at de ønsker at koncentrere deres forretning i forsikringsaktiviteter. Provenuet fra salget af Nordea-aktier svarer i runde tal, og med ovenstående antagelser, til at halvdelen af prisen for de aktier, som de ikke allerede ejer, er "finansieret". Tryg har skudt konsolideringskampen i gang med deres bud på RSA/Codan. At Sampo kommer til at øge deres Topdanmark-ejerandel er der næppe tvivl om," skriver Per Hansen i en kommentar.

Han henviser til, at bruttoprovenuet for salget af Nordea-aktierne er på 1,17 mia. euro svarende til cirka 8,75 mia. kr.

Ved børslukketid tirsdag havde Topdanmark en markedsværdi på 23 mia. kr., hvilket betyder, at de 53 pct. af Topdanmark-aktierne, som Sampo ikke ejer, kostede 12,4 mia. kr., skriver Per Hansen.

I sidste uge gav Tryg sammen med canadiske Intact Financial et købstilbud på det britiske forsikringsselskab RSA Insurance Group, der ejer danske Codan.

Hvis overtagelsen går igennem, vil Tryg overtage RSA's aktiviteter i Sverige og Norge, mens Intact Financial vil overtage forretningerne i Canada og Storbritannien. De to selskaber vil drive Codan Danmark videre i et joint venture.

Ifølge Per Hansen er det nærliggende, at Sampo vil rykke endnu tættere på Topdanmark, efter Trygs indirekte købstilbud på Codan:

"Spørgsmålet er, om de (Sampo, red.) kommer til at købe det hele, og om det i givet fald kommer til at ske nu?"

Med salget har Sampo sagt farvel til 4 pct. af aktiekapitalen i Nordea, og den finske koncerns ejerandel er dermed barberet ned på 15,9 pct.

"Over tid vil gruppen undersøge mulighederne for at fortsætte denne proces med det mål at placere P&C-forsikring i kernen af værdiskabelsen for aktionærerne," skrev Sampo i en tidligere meddelelse tirsdag og understregede samtidig, at koncernen fortsat vil være den største aktionær i Nordea.

Onsdag eftermiddag stiger Topdanmark-aktien med 5,5 pct. til 274,40 kr.

Nordea: Sampo sælger aktier med 4,4 pct. i rabat 

Topdanmark-aktien går i vejret efter storaktionærs salg af Nordea-aktier 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs