FinansWatch

Analytikere forventer positiv coronaeffekt og godt investeringsresultat hos Topdanmark

Analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen forudser samme tendenser hos Topdanmark, som konkurrenten Tryg udviste i årets andet kvartal, når regnskabet lander på fredag.

Foto: Topdanmark/PR

Regnskabet for andet kvartal fra Topdanmark ventes at vise de samme tendenser, som konkurrenten Trygs viste i sidste uge.

Det vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Nettoeffekten af coronaudbruddet vil i kvartalet være positiv på erstatningssiden.

"Jeg ser lavere flyerstatninger end det høje niveau fra første kvartal, færre indbrud og færre autoskader specielt i april og maj," siger han.

Samlet venter Sydbank en præmievækst på 2,1 pct., mens konsensus er på godt 2,2 pct. til 2405 mio. kr.

Det forsikringstekniske resultat skønner Sydbank på 414 mio. kr., stort set som konsensus der ifølge medianestimatet indsamlet af Topdanmark ligger på 424 mio. kr.

Mere positive takter på investeringssiden

Hvor investeringsresultat for første kvartal fik veritable bøllebank, som de finansielle markeder i kvartalet, ventes billedet anderledes positivt i andet kvartal.

Konsensus ligger på 186 mio. kr. Der er dog stor usikkerhed, da estimaterne svinger mellem 113 mio. kr. og 343 mio. kr.

Mikkel Emil Jensen skønner et investeringsresultat på 290 mio. kr. og på den baggrund ser han en fremgang i nettooverskuddet.

Analytikerne der har leveret estimater til Topdanmark skønner som median et nettooverskud på 568 mio. kr. Her slår usikkerhed om investeringsresultatet også igennem, da skønnene svinger mellem 352 mio. kr. og 750 mio. kr.

Måske løftes forventningerne

Sydbank ser en mulighed for, at forventningerne til den såkaldt resultatmæssige prognose løftes. De blev suspenderet 23. marts, men der blev atter givet konkrete forventningerne i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Sydbank venter et løft til 650-1050 mio. kr. mod 450-650 mio. efter første kvartal. Før corona og suspensionen af forventninger var det Topdanmarks forventning at nå 950-1050 mio. kr.

Sydbank venter en opjustering af præmievæksten i skadesforsikring til den øvre ende af det nuværende interval på 0-2,9 pct. Konsensus er 2,2 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere