FinansWatch

Topdanmark-optakt: Nettooverskud ses markant bedret

Analytikere forudser fremgang på bundlinjen hos Topdanmark, der leverer årsregnskab torsdag.

Foto: PR/ Topdanmark

På bundlinjen ventes der fremgang, når forsikringskoncernen Topdanmark leverer regnskab for sidste år på torsdag. Det forsikringstekniske resultat ventes derimod at falde markant.

Det er forventningen hos analytikere, der har leveret estimater til forsikringskoncernen.

Det forsikringstekniske overskud ventes at falde til 325 mio. kr. fra 411 mio. kr., mens bundlinjen ventes at stige til knap 400 mio. kr. fra 259 mio. kr.

I fjerde kvartal 2018 var det forsikringstekniske resultat præget af høje afløbsgevinster, mens nettoresultat var påvirket af de kraftige aktiekursfald i december 2018, der var med til at sænke investeringsresultatet.

Vejrlig drukner ikke regnskab

Det vådeste efterår i danske vejrhistorie vil ikke drukne Topdanmarks regnskab, vurderer Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen i en optakt.

Vandmasserne har været relativt håndterbare og positivt tæller det også, at middeltemperaturen har været lidt højere end normalt, vurderer Sydbank.

Forsikringsnøgletallet combined ratio, der populært sagt sætter erstatninger i forhold til præmier, ventes inklusive afløbsgevinster at ende på 85,9 mod 81,7 i fjerde kvartal 2018 inklusive afløbsgevinster. Uden afløbsgevinster ventes combined ratio at lande på 89,2 mod 88,1. Afløbsgevinster er kapital reserveret til tidligere skader, som så efterfølgende ikke har vist sig at blive så dyre som oprindeligt ventet.

Bedret investeringsafkast

Investeringsafkastet ventes bedret med 268 mio. kr. fra minus 157 mio. kr. i fjerde kvartal 2018 til et ventet overskud på 111 mio. kr. i fjerde kvartal 2019.

En del af fremgangen - cirka 65 mio. kr. - skyldes ifølge Mikkel Emil Jensen en stigning i den såkaldte volatilitetsjustering, der de seneste kvartaler har tynget afkastet, mens resten kan tilskrives en solidt aktieafkast i fjerde kvartal.

Analytikerne venter at pay-out ratio bliver tæt på 100 pct. af overskuddet, hvilket svarer til 17 kr. per aktie. Der blev for 2018 udloddet 15 kr.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere