Svære genforsikringsforhandlinger i vente - små aktører kan blive klemt

Forsikringsselskaberne får på grund af en række faktorer sværere kår, når de i den kommende tid skal genforhandle aftalerne med reassurandørerne. Det kan særligt påvirke de mindre selskaber, lyder meldingen.
Storbrande som den i Vanløse i marts er med til at gøre det sværere og ikke mindst dyrere for forsikringsselskaber at lande attraktive reassurancepriser. | Foto: Thomas Borberg
Storbrande som den i Vanløse i marts er med til at gøre det sværere og ikke mindst dyrere for forsikringsselskaber at lande attraktive reassurancepriser. | Foto: Thomas Borberg

Kombinerer man det seneste år store brande i Hirtshals og Vanløse med klimaforandringer, inflation og krig i Ukraine får man en ret, der ikke smager ret godt hos genforsikringsselskaberne som i det nye år skal genforhandle deres aftaler med forsikringsselskaberne, skriver Inside Forsikring.

Specielt de mindre forsikringsselskaber vil nok få at mærke, at det bliver dyrere at genforsikre, siger Morten Thorsrud, adm. direktør i If Forsikring, der selv har fordel af at være del af kæmpen Sampo.

”Det er et område, hvor der længe har været snak om, at tingene ville stramme til, og det ser vi de første tegn på nu. Det er blevet betydeligt sværere for mange at få genforsikring, men heldigvis har vi takket være vores størrelse altid foretrukket selv at tage risikoen primært på egne bøger. Men det er et kapitalintensivt område, og især for mindre spillere med lavere gentegning, kan det være en udfordring,” siger Morten Thorsrud til mediet.

Tysk genforsikringsselskab ramt på investeringerne

Sanktionsramte Sovcomflot har fundet ny forsikring til flåden

Forsikringsregning for Ever Given kan overstige to mia dollar

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også