FinansWatch

Aktien i norske Gjensidige sætter rekord efter stærkt regnskab

Gjensidige-aktien stiger efter nyt regnskab.

Foto: Gjensidige/PR

Det norske forsikringsselskab Gjensidige leverede onsdag morgen et solidt regnskab for fjerde kvartal, og det bliver på børsen i Oslo belønnet med en kursstigning på 6,9 pct. til 204 norske kr. Hvis niveauet holder dagen ud, vil det være det højeste lukkeniveau for aktien nogensinde.

I fjerde kvartal skabte koncernen et overskud før skat på 1,73 mia. norske kr., hvor analytikerne havde ventet et resultat på 1,43 mia. norske kr. ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Selve forsikringsdriften bidrog til resultatet med et overskud på 919,6 mio. norske kr., og derudover kunne selskabet gælde sig over et investeringsresultat på 832,5 mio. norske kr. i kvartalet mod et underskud på 231,0 mio. norske kr. på den post i samme periode året før.

"Vi er meget tilfredse med at kunne levere et stærkt fjerde kvartal og et rekordhøjt årsresultat. Vi er glade for at kunne fastholde vores position i Norge, og vi har forbedret vores præstationer uden for Norge," siger Helge Leiro Baastad, administrerende direktør i forsikringsselskabet, i en kommentar til regnskabet.

Samlet foreslår bestyrelsen, at udbyttet sættes til 12,25 norske kr. per aktie mod 7,10 norske kr. for 2018. Det samlede udbytte løber op i 6125 mio. norske kr.

Overskuddet før skat endte i 2019 på 7,75 mia. norske kr. mod 4,27 mia. norske kr. i 2018. Den samlede indtjening per aktie endte for året på 13,19 norske kr. mod 7,44 norske kr. i 2018.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere