FinansWatch

Fyringer bringer Codan-topchef i mål med spareplan

Torsdagens 40 fyringer er kulminationen på Codan Danmarks strategiske mål om at sænke omkostningerne med 10 pct. Men det har ikke været en sjov dag i Codanhus, og den er yderligere besværliggjort af hjemmearbejde, fortæller topchef Christian Baltzer.

Christian Baltzer, adm. direktør i Codan Danmark | Foto: PR

De 40 fyringer, som Codan Danmark i dag har offentliggjort, man vil effektuere, bringer forsikringsselskabet i mål med det strategiske sigte om at reducere omkostningerne med 10 pct.

Det fortæller Christian Baltzer, adm. direktør i Codan Danmark, til FinansWatch.

"Vi har arbejdet med reduktioner siden sommerferien, så vi har taget meget af omkostningerne ud ved en naturlig afgang og ikke at genplacere. Og så er der alle mulige andre steder, vi har kigget på omkostningerne – det har ikke kun været på medarbejdere," siger han og fortsætter:

"Men for at komme helt i mål med det her har vi set os nødsaget til at tage det sidste skridt, som vi gør i dag. Så det er afslutningen på en proces, som vi har kørt i en del måneder i ledergruppen."

Codan fyrer 40 medarbejdere i jagten på besparelser 

En del af planen siden sommer

Han fortæller, at fyringerne fordeler sig bredt ud i organisationen, og at der ikke er nogen afdelinger, som er særligt ramt.

"Det, vi har arbejdet med siden sommerferien, er, at vi har holdt meget tilbage med genplaceringer og ansættelser på tomme stillinger. Så nogle af de folk, som måske skulle have stået til en afskedigelse, hvis vi ikke havde gjort det her, kan nu finde nogle andre pladser i organisationen," siger Christian Baltzer.

"Og ellers har vi været ude og vælge dem, som vi desværre har skullet sige farvel til," fortsætter han.

Som sagt er fyringerne sidste skridt for at nå det mål, som Christian Baltzer lancerede i juni, om at reducere omkostningerne i Codan Danmark med 10 pct. Allerede dengang kunne man i ledergruppen godt se, at det måtte ende ud i fyringer.

"Det har været en del af planen siden i sommer at være dér, hvor vi er nu, og hvor vi føler, at vi har rebet sejlene, så vi står knivskarpt til at kunne tage konkurrencen op – også selvom der sker mange ting ude i markedet lige nu," siger Christian Baltzer.

Har I forventninger om at skulle fyre yderligere eller skære i omkostningerne på andre måder?

"Vi har taget fat i de planer, som der ligger lige nu. Men vi er en finansiel virksomhed, der altid skal tilpasse sig omverdenen. På den måde kommer vi løbende hele tiden til at tænke på, om vi gør det rigtige, og om vi bruger vores kunders penge bedst muligt. Hvis der er steder, hvor vi kan se, at vi ikke gør det, bliver vi nødt til at kigge på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre."

Blandede følelser

De 40 fyringer kommer knap et år efter, at Christian Baltzer i januar tiltrådte som Codan Danmarks øverste chef, og dagen i dag er bestemt ikke den sjoveste i hans Codan-tid.

"Sådan en dag her er bare ikke sjov, og det skal den aldrig nogensinde blive. Og der er nogle, den har været endnu værre for," siger han.

Samtidig har man både skullet fortælle de tilbageværende medarbejdere, at selskabet går en god fremtid i møde, mens man har skullet fortælle en række medarbjdere, at de ikke skal med på rejsen.

"Så det er en dag med mange blandede følelser, som man aldrig nogensinde skal vænne sig til. Men i en virksomhed er det nogle gange de ting, vi bliver nødt til at gøre som ledelse og tage de svære beslutninger, der er," siger Christian Baltzer.

Måtte fyre på distancen

Fyringerne er ikke gjort lettere af, at en del af de berørte medarbejdere arbejder hjemmefra som følge af corona-pandemien.

"Det er første gang, jeg selv personligt har måtte afskedige medarbejdere over Teams. Jeg har selv været ude og fortælle nogle enkelte individer, at de ikke længere skal være her, og jeg ved, at der er andre, der har skulle klare det her over Teams," siger Codan-topchefen.

Han fortæller, at man fredag har brugt tid på at give lederne indsigter i, hvordan fyringerne foretages mest skånsomt over video-link, og hvad man dér skal være opmærksom på.

"Nu kan man ikke sidde og kigge på en persons kropssprog, og man kan ikke lige checke ind med dem, når man går ud af lokalet. Så vi har været meget bevidste om, at der er opfølgning til alle, der er blevet sagt op, og at lederne er der for medarbejderne," siger Christian Baltzer.

Fagforeningsformand er ærgerlig og trist over Codanfyringer 

Ny Codan-chef gør op med forgængernes resultater: Henter strategi i maskinrummet 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs