FinansWatch

Tab på investeringer sender bundlinjen i rødt hos Alm. Brand i andet kvartal

Analytikerne får ikke helt opfyldt forventninger til årets andet kvartal i det netop offentliggjorte regnskab fra forsikringsselskabet Alm. Brand.

Foto: PR/ Alm. Brand

Store tab på investeringer har belastet resultaterne i Alm. Brand, der ikke helt lever op til analytikeres forventninger til andet kvartal.

Forsikringskoncernen kom ud af perioden med et nettounderskud på 82 mio. kr. mod et estimeret plus på 15 mio. kr. blandt tre analytikere, som forsikringskoncernen har indsamlet estimater fra.

Resultater omfatter de tilkøbte aktiviteter i Codans danske forsikringsforretning fra og med 1. maj.

Samlet steg bruttopræmieindtægterne til 2395 mio. kr. fra 1348 mio. kr. og overgik dermed analytikernes estimat på 2312 mio. kr.

Investeringsafkastet var til gengæld markant negativt. Resultatet blev et tab på 272 mio. kr. mod en gevinst på 22 mio. kr. sidste år.

”Resultatet omfatter koncernens samlede investeringsportefølje efter overtagelsen af Codan og skal ses i lyset af et kvartal med en fortsat negativ udvikling på de finansielle markeder i forlængelse af den russiske invasion af Ukraine med ekstraordinære stigninger i renter og kreditspænd til følge,” skriver Alm. Brand.

Forsikringskoncernen kunne i andet kvartal se combined ratio, der er udtryk for, hvor stor en andel omkostninger og erstatninger udgør af bruttopræmieindtægterne, stige til 85,9 fra 82,6.

En enkelt større skade forårsaget af en haglbyge over en solcellepark i USA trak det samlede niveau for vejrligsskader op i Codan til 43 mio. kr. I Alm. Brand lå vejrligsskaderne på 18 mio. kr., og samlet steg vejrligsskaderne til 61 mio. kr. fra 14 mio. kr.

Codan vil bidrage med 225 mio. kr.

Alm. Brand venter i 2022 nu et ordinært resultat før skat på 750-850 mio. kr. mod tidligere 450-500 mio. kr.

I resultatet er nu medregnet de opkøbte aktiviteter i Codan, der indgår i forsikringskoncernens resultat for perioden 1. maj og frem.

Tidligere omfattede forventningen kun det nuværende Alm. Brand.

Forventningerne til det samlede forsikringstekniske resultat eksklusive afløbsgevinster opjusteres til 950-1050 mio. kr. fra tidligere 650-700 mio. kr.

Det dækker over en opjustering af forventningen til Alm Brand forsikring på 100 mio. kr. til 750-800 mio. kr. Dertil skal lægges et ventet resultatbidrag fra Codan på 225 mio. kr.

Salget af Alm. Brand Liv og Pension er afsluttet, og resultatet efter skat af den ophørende aktivitet landede på 544 mio. kr. i 2022.

Alm. Brand venter i øvrigt nu synergier i år på 110 mio. kr. mod tidligere 90 mio. kr. fra integrationen af Codan.

De samlede integrations- og restruktureringsomkostninger relateret til købet af Codan ventes til gengæld at løbe op i 420 mio. kr. mod tidligere 300 mio kr.

Samlet vil de samlede synergier ved integrationen af Codan over de kommende løbe op i 350 mio. kr. mod tidligere 300 mio. kr.

Alm. Brand opjusterer forventningerne efter opkøbet af Codan

Alm. Brand skruer op for besparelser i 2022 efter Codan-køb

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs