Bitcoin fortsætter fremgang - rammer kortvarigt 23.000 dollar

Forventninger om en mere lempelige rentefremfærd fra den amerikanske centralbank er med til at sende Bitcoin-kursen op.
Prisen på Bitcoin er gået gedigent i vejret i løbet af årets begyndelse. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Prisen på Bitcoin er gået gedigent i vejret i løbet af årets begyndelse. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Prisen på Bitcoin fortsætter mandag sin fremgang med et plus på 1,3 pct. til 22.887 dollar, men kursen var tidligere mandag på et tidspunkt endda over 23.000 dollar.

Dermed er den digitale valuta steget med hele 38 pct. siden årsskiftet og med 46 pct. siden den seneste bund i november i 15.632 dollar.

Fremgangen for bitcoin er fulgt i kølvandet af en forventning hos investorerne om, at den amerikanske centralbanks rente snart vil toppe og derefter igen blive sat ned, og samtidig med at markedet ser en aftagende inflationstakt.

”Federal Reserves stramninger ser ud til at blive mindre, og inflationen en mere begrænset risiko. Der er håb om mere forsigtighed omkring renteforhøjelser globalt,” siger Charles Hayter, direktør for Cryptocompare til CNBC.

Den amerikanske centralbank hævede i 2022 sin rente syv gange fra omkring nul til 4,25-4,50 pct., og dens chefgruppe indikerede senest i december, at renten i 2023 skal yderligere op med 1,00 procentpoint til 5,375 pct. inden nytår.

Den markante stramning af renten er Federal Reserves svar på en inflation, der i juni sidste år toppede med vækst i forbrugerpriserne på 9,1 pct. på årsbasis - det højeste niveau i 40 år. Siden da er stigningstakten aftaget hver af de seneste seks måneder til senest 6,5 pct. i december.

Og på den baggrund regner investorerne, ifølge handelen med rentefutures, med en mere lempelig amerikansk centralbank, og investorernes væddemål peger på, at renten vil toppe til juni i 4,93 pct., inden den igen vil blive sænket til 4,47 pct. inden nytår.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også